Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás Vesna Margaretić számára, az Év Embere díj elnyerése alkalmából

2016.12.27.

Horvát Tímea alpolgármester és Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja ma a Városháza Zöld termében fogadta Vesna Margaretićet, a szabadkai Szociális Munkaközpont szociális munkását, az Év Embere-díj nyertesét. Az elismerést harmadik éve ítéli oda a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium a szociális-védelmi intézmények dolgozói számára. A fogadáson jelen volt Miroslava Bagavac, a Szociális Munkaközpont igazgatónője is, aki a 127 központ legjobb szociális munkásává jelölte Vesna Margaretićet.

10735_1.jpg

Horvát Tímea megköszönte Vesna Margaretićnek, hogy – ahogyan fogalmazott – ezt a jelentős elismerést megszerezte nem csak a Szociális Munkaközpont, hanem Szabadka számára is, amelyet köztudottan magas szintű szociális védelem jellemez.

- Örülök neki, hogy a mi városunké az ország legjobb szociális munkása. Ez nagy elismerés Vesna Margaretić számára, aki már 27 éve kitartóan végzi ezt a nehéz és mégis szép munkát. A szociális munkásnak nincs munkaideje, munkája kínkeserves és nehéz, de gyönyörű is egyben, hiszen segít a polgároknak szociális gondjaik megoldásában - hangsúlyozta Horvát Tímea.

Ilija Đukanović gratulált a kivételes elismeréshez, majd annak a reményének adott hangot, hogy az elkövetkező években is hasonló díjakban részesül a szabadkai Szociális Munkaközpont.

- Szép példa ez a Központ fiatalabb munkatársai számára. Hiszem, hogy ők is látják: megfelelően értékelik a munkát, az állhatatosságot és a kitartást. Az önkormányzat feladata a jövőben is támogatni a szociális védelmi intézmények minden tevékenységét és munkáját, az ő feladatuk pedig a munka elvégzése, és hiszem, hogy a jutalmak sem maradnak el – mondta Ilija Đukanović.

Vesna Margaretić a gyermekekkel, a nevelőszülőkkel, az örökbefogadással és a családi elhelyezéssel foglalkozik.  Mint mondta, számára a gyermekek otthonokban történő elhelyezés utolsó megoldásként jött számba.

- Számomra a legnagyobb elismerés, amikor azt látom, hogy azok a gyermekek, akiknek annak idején segítettünk, mára családban élő, gondos szülők lettek. Ez hatalmas elismerés a szociális munkás számára – mondta Vesna Margaretić.

A Szociális Munkaközpont igazgatónője elmondta, hogy miért éppen Vesna Margaretićet javasolta az elismerésre.

- A szociális munkás oklevelétől a pszichológusig, pedagógusig, szociális-védelmi szakemberig nagyon hosszú az út. Vesnát számos kollégájától az különbözteti meg, hogy van hallása a környezetében történő eseményekre és az állandó tanulási vágy – mondta Miroslava Bagavac.

A díjakat december 21-én adták át Belgrádban a Nemzeti Színházban. Vesna Margaretićnek az elismerést Dragana Vukov nyújtotta át, aki 2000 óta szülői gondoskodás híján nevelőszülőknél él. Dragana ma orvostanhallgató és Vesna Margaretić számára ez az egyik legnagyobb elismerés.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop