Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Gaj utcában megkezdte munkáját az Ideiglenes Befogadó-központ

2016.12.22.

Az előrejelzett alacsony hőmérsékletek miatt a Gaj utca 50-es szám alatt az előző éveknél korábban kezdte meg munkáját a hajléktalanok Ideiglenes Befogadó-központja. A befogadó-központ a szabadkai önkormányzat, a Karitász, a Vöröskereszt és a Szociális Munkaközpont által aláírt szerződés és Szabadka polgármesterének a döntése alapján nyílt meg. Jelenleg húsz férőhely áll rendelkezésre, ami szükség szerint bővíthető.

10722_1.jpg

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja ebből az alkalomból elmondta, hogy a létesítményben az előttünk álló tél idején ideiglenes otthonra lelnek mindazok, akik a sors szeszélye folytán tüzelő, élelem vagy akár fedél nélkül maradtak. A szerencsétlen emberek számára a napi háromszori étkezést a Vöröskereszt biztosítja, a költségeket pedig Szabadka Városa fedezi.

– A Vöröskereszttel együttműködve az Ideiglenes Befogadó-központot ágyakkal és ágyneművel látták el. A helyiséget a Karitász bocsátotta rendelkezésre, a Szociális Munkaközpont pedig a megfelelő dokumentáció alapján utalja be a hajléktalanokat erre a szálláshelyre. A Vöröskereszt a népkonyha normatíváival összhangban reggelire és vacsorára száraz ételt, ebédre pedig főtt ételt biztosít. Huszonnégy órás ügyeletet tartanak, az Egészségházzal való együttműködés keretében a szállás lakói egészségügyi ellátásban is részesülnek – emelte ki Đukanović.

A létesítmény lakóiról minden nap 7 és 15 óra között a Vöröskereszt, 15-től 7 óráig pedig a Karitász önkéntesei gondoskodnak. Siniša Trajković, a Vöröskereszt szabadkai Városi Bizottságának titkára elmondta, hogy ha szükség lesz rá, a Vöröskereszt a meglevő 20 ágy mellé továbbiakat is biztosít.

– Az előző évekhez hasonlóan az ideiglenes hajléktalan-szállást ágyakkal, ágyneművel, tiszta ruhaneművel, tisztító- és tisztálkodási szerekkel láttuk el. Tavaly a befogadóközpont szolgáltatásait 32-en vették igénybe, azzal, hogy számuk naponta 20 és 25 között váltakozott – mondta Trajković.

Miroslava Bagavac, a Szociális Munkaközpont igazgatónője elmondta, hogy a különböző okokból hajléktalanná vált személyek részéről nagy az igény a befogadó-központ iránt.

- A szélsőséges helyzeteket (alacsony hőmérsékleteket, stb.) szolgáló befogadó-központ biztosításával a Város felelősségteljes önkormányzatként lépett fel, hogy gondoskodjon azokról az emberekről, akiknek nincs vagy nem lehet fűtött fedél a fejük felett – mondta Miroslava Bagavac.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop