Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Goca Tržan és a Vajdasági Kamarazenekar újévi koncertjeinek a beharangozása

2016.12.20.

Szabadka Város hagyományosan megajándékozza a szabadkaiakat és a vendégeket a Szabadság téri újévvárás élményével. A város főterén december 31-én 23 órától éjfél után egy óráig Goca Tržan pop énekesnő ad koncertet. A Szabadság téren szilveszterezők a 2017-os évet tűzijátékkal és keringővel köszöntik. Egy nappal korábban, december 30-án 20 órától a Városháza nagy tanácstermében a komolyzene kedvelői a Vajdasági Kamarazenekar újévi koncertjét élvezhetik - mondta Jasmina Stevanović, a 2017-es újév-várást szervező munkacsoport koordinátora a Városháza Média Központjában ma megtartott sajtótájékoztatón.

10716_1.jpg

Elmondta, hogy a 2017-es újév-várás megrendezésére a költségvetésből 2,9 millió dinárt terveztek, ugyanannyit, mint amennyit a 2014-ben és 2015-ben a Szabadság-téren és a Városháza tanácstermében megrendezett szilveszteri programokra költöttek.  

- A szilveszteri szórakoztató műsorok kapcsán el kell mondani, hogy olyan előadók mellett döntöttünk, akik zenéjükkel, műsoruk színvonalával kielégítik a legszélesebb közönség igényeit - hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Miloš Nikolić hegedűtanár, a Vajdasági Kamarazenekar művészeti igazgatója elmondta, hogy december 30-án Szabadkán a zenekar állandó összetételben, vagyis azzal a 30 taggal lép fel, akik a komolyzene világának megbecsült művészei.

– A Vajdasági Kamarazenekar tagjai egyúttal a Belgrádi Filharmónia, az Újvidéki Operaház és a Vajdasági Szimfonikus Zenekar tagjai is.   Az a megtiszteltetés ért, hogy az egyenrangúak közül az elsőként vezethetek egy ilyen zenekart. A műsorban mindenképpen szerepelnek Strauss megkerülhetetlen keringői, polkái, de filmzenével is szolgálunk, illetve a világ legismertebb újévi-karácsonyi szerzeményei is felcsendülnek. A koncert szólistái Pamela Kiš Ignjatov szoprán és Mirna Radulović, a Szerbi Legjobb Hangja verseny győztese.  A koncerten Paskó Csaba vezényel – mondta Miloš Nikolić.

Goca Tržan nem titkolta elégedettségét, amiért a szabadkaiak körében várja az új, 2017-es esztendőt.

– Számomra ennek erős szimbolikája van, mivel karrieremet bizonyos értelemben Szabadkán kezdtem. Amikor megalakult a Tap 011, első klippjeink itt készültek, és minden, ami az első fellépésekkel kapcsolatos, Szabadkán történt. Amit ígérhetek, az a kitűnő energia és a remek zenélés. Szeretném megkérni mindazokat, akik a koncertre jönnek, hogy felejtsék el az üveggöngyöleget és a petárdákat, mivel látom, hogy ez komoly problémát okoz.  A közönség soraiban valószínűleg sok fiatalabb korosztályú néző is lesz, akik tényleg érzékenyek, s úgy vélem, hogy nekünk felnőtteknek, felelős embereknek kell vigyáznunk arra, hogy semmi rossz ne történjen. A legkevesebb, amit megtehetünk, hogy nem hozunk magunkkal pirotechnikai eszközöket – mondta Goca Tržan.

Branislav Joka, a szilveszterezés szervezésével foglalkozó munkacsoport tagja beszélt a biztonsági intézkedésekről és a Winterfest hagyományos téli vásár kínálatáról, mivel az szilveszter éjszakáján is üzemelni fog. Mint mondta, a központi teret az előző évekhez hasonlóan korlátokkal, biztonsági szolgálattal védik, s hogy a bekerített részbe tilos lesz fém- és üveggöngyöleget illetve pirotechnikai eszközöket bevinni.   

Az újévi vásár néhány standján forralt bort, pezsgőt és néhány fajta ételt kínálnak majd a polgároknak.

A Vajdasági Kamarazenekar koncertjére a 2.000 dináros belépőjegyeket december 28-tól lehet megvásárolni a Városháza alatti emléktárgy-boltban.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop