Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megállapodást írtak alá a migránsválságtól sújtott községekkel és városokkal való együttműködésről

2016.12.18.

Aleksandar Vulin munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi miniszter, valamint a migránsválságtól sújtott 14 város és község képviselői ma a preševói Befogadó- és Tranzitközpontban együttműködési megállapodást írtak alá. A megállapodás előirányozza a migránsokat közvetlenül segítő önkormányzatok infrastrukturális kapacitásainak az erősítését. Szabadka Város nevében a megállapodást Iliја Đukаnоvić, a Városi Tanács egészségért és szociális kérdésekért felelős tagja írta alá két projektről: Rendelő építése a Harcosok Sorakozója Helyi Közösségben, valamint Tornaterem építése a Đurо Sаlај Általános Iskolában.

10710_1.jpg

Vulin miniszter ebből az alkalomból kijelentette, hogy ez jelentős támogatás önkormányzataink számára.

– A pénz mellett nagyon lényeges, hogy valaki a határon túl felfigyel arra, mit tettünk és mit teszünk a migránsok megsegítése érdekében. Ugyanakkor ez köszönetnyilvánítás a polgároknak a felmutatott türelemért, valamint hozzájárulásukért, hogy a migránsokat mindig méltóságteljesen fogadjuk és hogy gondoskodjunk róluk. Mindaz, amit megépítünk, az iskolák, utak és más létesítmények megmaradnak a polgároknak miután elmúlik a migránsválság – emelte ki Aleksandar Vulin.

A megállapodás aláírásánál jelen volt Arne Gooss, a Német Fejlesztési Bank (KfW) belgrádi irodájának az igazgatója, aki elégedettségének adott hangot a szerződés aláírása kapcsán, illetve amiért az adomány az egyszerű embereket segíti.

Szerbia Kormánya és Németország Kormánya olyan programot hozott létre, amelynek célja a migránsválság, illetve a kitoloncolási eljárásba bevont emberek számának a növekedése kapcsán erősíteni a városok és községek infrastrukturális kapacitásait. A program A migránsválságtól sújtott községek szociális infrastruktúrájának az erősítése címet viseli és az ország 14 városában és községében 27 egyedi projektet tartalmaz.  A program pénzügyi támogatást jelent a Minisztérium számára, amelyből a szerbiai egészségügyi, oktatási, nevelési, szociális és más intézmények beruházásait pénzelik.

A migránsválságtól sújtott községek szociális infrastruktúrájának az erősítésére a német kormány 5,4 millió eurót adományozott.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop