Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Városa kapta a BEES AWARD 2016 díjat

2016.12.15.

Szabadka érdemelte ki a BEES AWARD 2016 díjat, amelyet a hosszabb időszakon át kimutatott társadalmi felelősségtudatért érdemelt ki a legszélesebb társadalmi közösség érdekében kifejtett energiatudatos tevékenységéért, az energiahatékonyság fokozásáért és a környezetvédelemért. Az elismerést ma nyújtották át Szabadka Város képviselőjének, Jasmina Stevanovićnak a belgrádi Száva Központban megrendezett ünnepségen, amelyre a 4. alkalommal megrendezett üzleti konferencia, a BEES 2016. keretében került sor. Hogyan megnyerni új befektetőket az energetikai ágazatban - a 2020-ig szóló kilátások volt a konferencia témája, a társadalmi elismerés odaítéléséről pedig a Mass Media International cég és a BEES 2016. konferencia szakkollégiuma döntött. (a BEES a Szerbiai energiahatékonysági üzletág rövidítése.)

10703_1.jpg

Jasmina Stevanović köszönte meg Szabadka Város és Bogdan Laban polgármester nevében a városnak odaítélt elismerést, kiemelve, hogy a díj bizonyítja Szabadkának az ésszerű energiahasználat, az energiahatékonyság fokozása és a környezetvédelem iránti elkötelezettségét. A díj számunkra kihívás és kötelezettség is egyben, hogy ezen a téren minden nap még egy lépéssel többet tegyünk.

Hozzátette még, hogy mindemellett Szabadka a potenciális befektetőknek számos ágazatban kínál komoly lehetőségeket a tevékenység megkezdésére a termeléstől a szolgáltatásokig.

Az Európai Unió közelsége, a kifejezetten előnyös földrajzi fekvés, a 10-es közúti folyosóhoz való kapcsolódás, a kisbajmoki Ipari Övezet közművesítési szintje, a Szabad Övezetben való működés lehetősége, a beruházók számára szükséges engedélyek gyors kibocsátása, a szakképzett és fegyelmezett munkaerő olyan szabadkai referenciák, amelyeket előnyként az elkövetkező időszakban a befektetőknek ki kellene használniuk – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

A középületek és lakóházak energiahatékonyságával foglalkozó harmadik panel keretében a szabadkai önkormányzat nevében Vicko Marko Mamić önálló energetikai szakmunkatárs tartott előadást Energiafogyasztás Szabadka Város gazdasági fejlődésének szolgálatában címmel.

10703_2.jpg

Számos hazai és külföldi cég képviselője előtt beszélve emlékeztetett rá, hogy energiára szükség van a mindennapi élethez, hogy az erőforrások ára és a fogyasztás is emelkedik, s emiatt az energiahatékonyság domináns téma a sajtóban és a fogyasztók körében egyaránt.

Ugyanakkor kötelességünk csökkenteni a környezetszennyezést. Felmerül a kérdés: csökkenteni a szennyezést és megakadályozni a globális felmelegedést az energiafogyasztás csökkentésével, vagy folytatni a gazdasági növekedést és a fejlődést, viselve a globális felmelegedés következményeit. Az energiahatékonyság növelése a kiút a környezetszennyezés korlátozásával, miközben biztosítja a gazdasági növekedéshez és a fejlődéshez szükséges energiát – emelte ki Vicko Marko Mamić.

A mai üzleti konferencia keretében Szabadka Városának standja volt a Száva Központban, a BEES 2016. konferencia kiadványában pedig népszerűsítő információk jelentek meg a városról.

10703_3.jpg

A BEES AWARD 2016. társadalmi elismerés azoknak a cégeknek, önkormányzatoknak és pénzintézeteknek, amelyek az energiahatékonysággal, illetve a megújuló energiával kapcsolatos projektek finanszírozásával hozzájárultak az energiafogyasztás csökkentéséhez és/vagy a hagyományos energiahordozók megújuló energiahordozókkal való kiváltásához – bizonyítva az energiahatékonyság növelésével, fejlesztésével és integrálásával kapcsolatos elkötelezettségüket, illetve maguk is hozzájárultak az energiahatékonyság fokozásához.

A BEES 2016. konferenciát a Mass Media International cég szervezte a Szerb Köztársaság Bányászati és Energetikai Minisztérium, valamint a Szerb Mérnöki Kamara intézményes támogatásával.

10703_4.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop