Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Télapó-futást

2016.12.10.

Több mint 2.000 gyermek, fiatal, felnőtt és nyugdíjas vett részt ma Palicson a hagyományos Télapó-futáson, amelyet tizennyolcadik alkalommal rendeztek meg.  A futás először öltött humanitárius jelleget, amellel Slavko Adamov kéz nélküli szerb parataekwondo-válogatottat és a Kolevka Gyermekotthon felnőtt ápoltjainak kívántak segítséget nyújtani.

10695_1.jpg

Horvát Tímea alpolgármester, mielőtt szalagátvágással elrajtoltatta volna a mezőnyt, elmondta, hogy a Télapó-futásnak - amelyben minden polgártársunk részt vehet korra való tekintet nélkül népszerűsítve az egészséges életmódot – idén először van humanitárius jellege.  

- A futás minden résztvevője segít Slavko Adamovnak, akik Európában harmadik lett parataekwondóban. A bevételt egy speciális kerékpár megvásárlására, illetve a Kolevka Gyernekotthon felnőtt felhasználóinak a támogatására fordítják. A futás minden résztvevőjének sikeres rajtot, gyors lépteket, jó futás és szép sétát kívánok az előttük álló táv megtételéhez – mondta Horvát Tímea.

Jánosi Elvira, a szerbiai Ultramaraton Szövetség és a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Egyesület elnöke, elmondta, hogy Slavko Adamov remek válogatott parataekwondóban, aki szeretne kerékpározásban is rajthoz állni.

- Szeretnénk támogatni álmai megvalósításában, s hogy egy lábbal hajtható triciklit kaphasson. Ez mintegy 6.000 euróba kerül, de a megmozdulásba néhány cég is bekapcsolódott, így reméljük, hogy rövidesen megvalósul ennek a sportolónak az álma. Amikor először szerveztük meg ezt a futás, alig öten-hatan voltunk, ma pedig öröm látni a nagyszámú résztvevők, akik között ott vannak minden korosztálynak a képviselői – mondta Jánosi Elvira.

A palicsi Télapó-futás nem verseny, a résztvevők futhatnak vagy sétálhatnak. Mindenki, aki 100 dinárért megvásárolta a rajtszámot, érmet kapott és frissítőt, paprikás zsíros kenyeret vagy lekváros kenyeret és teát.

A Télapó-futás szervezői a Palics Park vállalat, a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Egyesület, a palicsi Helyi Közösség és Szabadka Városa voltak.

10695_2.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop