Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Nemzetközi együttműködéssel a vízellátás minőségének a javításáért

2016.12.09.

A Városháza dísztermében konferenciát rendeztek, melynek keretében bemutatták két vízszolgáltató, a budapesti Fővárosi Vízművek Zrt. és a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV partnerségét erősítő kísérleti projektet. Ezt a projektet az erről szóló szerződéssel összhangban 2016. március 31-től közösen valósítják meg az ENSZ Emberi Települések Programja (UN Habitat) keretében.

10693_1.jpg

Az ENSZ Közgyűlése 1977-ben és 2001-ben elfogadott  Nyilatkozata felelőssé teszi a tagországok kormányait az Emberi Települések Programja keretében történő együttműködésért, beleértve az önkormányzatokat, a civil szervezeteket és vízszolgáltatókat, azzal a céllal, hogy 2020-ig megjavítsák legalább 100 millió lakos életkörülményeit, olyanokét, akik nem rendelkeznek a minimális közegészségügyi-higiénés feltételekkel.

A Program megvalósítására a vízügyi világszervezettel együttműködve létrehozták a Vízmű-szolgáltatók Globális Partnerségi Szövetségét (GWOPA). A Duna-menti térségben megvalósuló nemzetközi együttműködés első kísérleti projektjét a budapesti és a szabadkai vízművek valósítják meg.

A konferenciát Horvát Tímea alpolgármester nyitotta meg, aki a résztvevőkhöz szólva kiemelte, hogy a projekt célja a jó és elismert tapasztalatok megosztása a fejlett és a tranzícióban levő vízművek között - a város önkormányzatával együttműködve – javíthatják a lakosság életkörülményeit.

10693_2.jpg

– A Fővárosi Vízművek Zrt. tapasztalatai igen fontosan, és biztos vagyok abban, hogy több mint hasznosak lesznek a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV további fejlődése szempontjából – mondta Horvát Tímea.

Bevezetőként rövid prezentációt tartott Sugár György, a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV megbízott igazgatója (54 éve a fogyasztók szolgálatában), valamint Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója (Víziközmű stratégia a Fővárosi Vízműveknél és a Szabadkai Vízművek együttműködésének keretei címmel).

A két vízművek közötti együttműködést három konkrét tevékenységi területen határozták meg, amelyek révén a Fővárosi Vízművek segíti a szabadkait a tudás, a tapasztalat, a dokumentumok és módszerek átadásával, a korszerű felszerelés és technológia működésének a megismertetésén keresztül. A projekt megvalósítására 14 hónapot irányoztak elő, s ez alatt az idő alatt a rendkívüli helyzetekre és eseményekre való reagálás, az alapvető infrastruktúra (műtárgyak és hálózatok) irányítása, a nem számlázott víz csökkentésének módszerei, a vállalat munkaszervezésének az elemzése, illetve fejlesztése, hatékonyabbá tétele szerepel az elvégzendő feladatok között.  


RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop