Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a hatodik Winterfest

2016.12.05.

Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, valamint Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja és Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója ma este a Köztársaság téren megnyitotta a hatodik téli vásárt, a Winterfestet. Ez az immár hagyományossá vált rendezvény Szabadka karácsonyi-újévi látványosságává nőtte ki magát. Az ún. kis Korzón rendezik meg 2016. december 5-e és 2017. január 13-a között.

10679_1.jpg

Ilinka Vukoja a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a Szabadkai Piacok KKV igyekezett a Winterfest helyszínéül kijelölt területet varázslatossá, vonzóvá tenni a szabadkaiak és a vendégek számára, akik a küszöbönálló karácsonyi és újévi ünnepek idejére városunkba látogatnak.

Bunford Tivadar beszédében emlékeztetett rá, hogy a téli vásár célja a népi kézművesség megőrzése és népszerűsítése, nagy számú kézműves termékeinek a bemutatása, a házias és organikus élelmiszerek, borok és gyümölcspárlatok, valamint a térségi ínyencségek gazdag kínálata várja a látogatókat, hiszen idén több mint 80 stand várja a vásárlókat.

– A városközpontot idén is szépen feldíszítettük, előkészítettük az ünnepekre, a karácsonyi-újévi hangulat központját pedig a Winterfest alkotja. Az ünnepi kivilágítás mellett áll minden polgárunk közös fenyőfája, a világító figurák, ami mind azt a célt szolgálja, hogy a családok együtt töltsenek el kellemes pillanatokat. A gyermekek számára még tartalmasabb kikapcsolódást szerettünk volna biztosítani, ezért egy meglepetést készítettünk a számukra: nagy építőkockákat, amelyekkel szüleikkel együtt építhetnek, játszhatnak – emelte ki Bunford Tivadar, majd minden polgártársunknak kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánt.

10679_2.jpg

Srđan Samardžić nyitotta meg ünnepélyesen a Winterfestet, és Szabadka Városa, valamint Bogdan Laban polgármester és a maga nevében minden polgárt arra kért, látogasson el a hagyományos rendezvényre, hogy megérezze az ünnep előtti hangulatot, s hogy meggyőződjön a térség sajátosságairól, konyhaművészetéről, házias és organikus ételeiről, kézműves és kisipari termékeiről.

A megnyitóünnepséget a szabadkai Zeneiskola tanulóinak a műsora tette hangulatossá.

A Winterfestet Szabadka Város támogatásával a Szabadkai Piacok KKV szervezte. A téli vásár 2017. január 13-ig lesz nyitva minden nap 9-től 21 óráig.

10679_3.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop