Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka és Palics az egyetemista evezős Európa-bajnokság házigazdája

2016.12.01.

Szabadka Város és a Szerbiai Egyetemi Sportszövetség ma a Városháza Kék termében megszervezte az Egyetemista Evezős Európa-bajnokság Szervező Bizottságának alakuló ülését. A versenyt Szabadkán és Palicson rendezik meg 2017. július 12-e és 16-a között.

10675_1.jpg

Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúságügyi titkár az alakuló ülés kezdete előtt újságíróknak elmondta, hogy ez a sportesemény kiemelt jelentőségű a tartomány számára, s hogy maradéktalanul élvezi Vajdaság AT Kormányának és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárságnak a támogatását. A rendezvény – mint mondta – nagyon fontos Szabadka Városa számára, illetve az evezés népszerűsítése szempontjából, hiszen ennek a sportnak rendkívül gazdag hagyományai vannak ebben a térségben.

–  Nagy köszönettel tartozunk a szerbiai Egyetemi Sportszövetségnek, amelyet megbíztak a verseny megrendezésével, s amely a Palicsi tavon és Szabadkán 2017-ben megrendezésre kerülő Egyetemista Evezős Európa-bajnokság egyik technikai szervezője lesz. Szeretnék köszönetet mondani Bogdan Laban szabadkai polgármesternek és Nemanja Simovićnak, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagjának amiért segítő szándékuk kifejezéseként megszervezték a mai megbeszélést – emelte ki Vladimir Batez.

Dr. Siniša Jasnić, a szerbiai Egyetemi Sportszövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy az evezés az egyik legfejlettebb egyetemi sport, majd hozzátette, hogy a több mint 500 versenyző érkezése azt bizonyítja, hogy a Palics gyönyörű környezetében megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon való részvétel iránt nagy az érdeklődés.

Köszönöm a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárságnak és Szabadka városvezetőinek, hogy ezt a bajnokságon Szabadkán rendezik meg. A szerbiai Egyetemi Sportszövetség szeretné egyformán fejleszteni az összes egyetemi központokat, és ennek szolgálatában áll a versenynaptár: Szabadkán és Palicson rendezik meg az Egyetemista Evezős Európa-bajnokságot, Újvidék lesz a házigazdája az Egyetemista Szambó Világbajnokságnak, 2018-ban pedig Nagybecskereken kerül sor az Egyetemista Röplabda Európa-bajnokságra. Úgy vélem, hogy ez jó alkalom Palics turisztikai potenciáljának a népszerűsítésére, valamint arra is, hogy a szabadkai egyetemistákat még aktívabb sportolásra ösztönözzük.

Nemanja Simović, a szabadkai Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja úgy vélte, hogy a küszöbönálló Egyetemista Evezős Európa-bajnokság jó lehetőség Szabadka és a szabadkai sport népszerűsítésére.

– Szeretünk azzal dicsekedni, hogy az olimpiai bajnokok városa vagyunk, ami igaz is. Szeretnénk köszönetet mondani a szerbiai Egyetemista Sportszövetségnek, valamint a Tartomány Sport- és Ifjúságügyi Titkárságnak, amiért úgy ítélték meg, hogy Szabadka és Palics rendelkezik egy ilyen sportesemény megrendezéséhez szükséges erőforrásokkal. Érdekeltek voltunk ennek a rangos versenynek a megszervezésében, hiszen sok sportoló jön, megtelnek a szállodáink, megnő az éjszakázások száma és pénz folyik be a tartózkodási illetékből is. A következő hónapokban folytatjuk az együttműködést a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkársággal. Már holnap megtartjuk az első megbeszélést a Városi Stadion új atlétikai pályájának a megépítéséről. Munkánk eredményeit a szabadkaik megláthatják az elkövetkező időszakban. Célunk lefedni a Műjégpályát, új atlétikai pályát megépíteni, a sétaerdei Uszodán pedig már felszereltük az új buboréksátrat - hangsúlyozta Nemanja Simović.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop