Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Kanadai napok rendezvénysorozata Szabadkán

2016.11.29.

Bogdan Laban Szabadka polgármestere, valamint Miroslava Babić és Srđan Samardžić, a Városi Tanács tagjai ma találkoztak Brian Ebellel, Kanada belgrádi nagykövetének tanácsadójával és Olgica Marinkovićtyal, a közönségszolgálati és oktatási programok osztályának vezetőjével.  A találkozó során Szabadka Város és Kanada szerbiai nagykövetsége közötti kulturális, gazdasági és ipari együttműködés fellendítéséről tárgyaltak. A Városháza Zöld termében megtartott találkozót követő sajtótájékoztatón elmondták, hogy mától december 1-ig lesz városunk a Kanadai napok Szabadkán elnevezésű rendezvénysorozat házigazdája.

10665_1.jpg

Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja elégedettségének adott hangot, amiért városunk lesz a házigazdája a kanadai napoknak, majd kiemelte, hogy a kultúra lesz az a terület, amely megnyitja a kapukat Szabadka és Kanada belgrádi nagykövetsége közötti gazdasági és ipari együttműködés fokozása előtt. Elmondta, hogy a a kanadai kultúrával való ismerkedés programja azokon az embereken, művészeken alapul, akik Szerbiában születtek, majd pedig Kanadában nőttek fel, képezték magukat illetve ott alkottak.

Brian Ebel elmondta, hogy a küszöbönálló programot számos partner támogatásával rendezik meg, a program pedig a kanadai nagykövetség és Szabadka Város közti erős kulturális kötődésről tanúskodik.

– Az a kulturális sokszínűség, amely Szabadkán és a Vajdaságban tapasztalható, olyasmi, amit mi Kanadában és kormányfőnk, Justin Trudeau is támogatunk. Úgy véljük, hogy ez egy jó és eltéphetetlen kapocs, amely összeköt bennünket – mondta Brian Ebel.

A Kanadai napok Szabadkán elnevezésű rendezvénysorozat keretében ma 11.30-tól a Vinko Perčić Galériában megnyílik Vesna Perunović szerb-kanadai művésznő kiállítása, 12 óra 30 perctől pedig a szabadkai Közgazdasági Karra látogatnak a vendégek. 15 óra 30 perctől megtekintik Szabadka nevezetességeit, 17 órakor pedig a szabadkai Zsidó Hitközségbe látogatnak.

Szerdán, november 30-án 12 órától a Városi Könyvtárban a Kanadai film napja elnevezésű program keretében ingyenes vetítéseket tartanak gyermekek és felnőttek számára.

Csütörtökön, december 1-jén 12 órakor a Városi Múzeumban kiállítás nyílik, majd 19 órakor a Városi Könyvtárban irodalmi estet rendeznek, amelyen Alice Munro Nobel-díjas kanadai írónő könyvét mutatják be.

10665_2.jpg
RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop