Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 6. ülését

2016.11.24.

A Városháza Dísztermében megtartotta 6. ülését Szabadka Város Képviselő-testülete, amelyen záróhatározato hoztak Szabadka Város költségvetésének 2016. január 1-je és szeptember 30-a közötti megvalósításáról szóló beszámoló elfogadásáról, majd pedig rendeletet hoztak Szabadka Város 2016. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről. A mai ülésen kinevezték néhány közvállalat, illetve kommunális közvállalat megbízott igazgatóját, emellett pedig kineveztek néhány felügyelőbizottsági, illetve iskolaszéki tagot.  Az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség tanácsnoki csoportjának a javaslatára levették a városi képviselő-testület ülésére javasolt napirendről az 50. pontot – a Rendelethozatalt városi községek alakításának kezdeményezéséről Szabadka Város területén.

10657_1.jpg

Szabadka Város költségvetésébe a 2016. év január-szeptemberi időszakában 3.771.734.024 dinár folyt be, ami az éves terv 59,21 százaléka, az előző év azonos időszakához képest pedig a költségvetés 9,9 százalékkal több pénzzel rendelkezett.

A rendelkezésre álló városi költségvetési keret 94,16 százalékát, vagyis 3.551.423.026 dinár költöttek el. A tervezett költségek és kiadások 55,75 százalékban valósultak meg. Kapitális kiadások címén 653.569.735 dinárt költöttek, ami a tervezett keret 43,70 százaléka. A 2016. január-szeptemberi időszakban a város köztartozásából eredő esedékessé vált részleteket maradéktalanul átutalták.  

A költségvetés átcsoportosítására a költségvetési rendszerről szóló törvénnyel való összehangolás miatt került sor, amellyel módosították a közvetett költségvetési intézmények definícióját, miszerint a közvállalatok nem lehetnek közvetett költségvetési intézmények.

A Szabadka Város Építési Igazgatósága KV átszervezése megtörtént, miután meghozták a rendeletet a szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat megalapításáról.  Az Igazgatóság által végzett egyéb feladatokat a Városi Közigazgatásra ruházták át a Városi Közigazgatásról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelettel összhangban.

A Városi Közigazgatás keretében működő Kommunális-ügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság átveszi a kommunális tevékenységgel kapcsolatos feladatokat, a Vagyonjogi Titkárság pedig az üzlethelyiségekbe való befektetésekkel és az építkezési földterületek igazgatásával kapcsolatos feladatokat veszi át. Új titkárság alakult, amely a befektetésekkel és a fejlesztéssel foglalkozik, többek között stratégiai terveket készít, figyelemmel kíséri, illetve végrehajtja a beruházási projekteket. A feladatok elosztásával összhangban sor került a költségvetési eszközök átcsoportosítására is, amivel biztosítják a kommunális, illetve a közérdekű tevékenységek zavartalan végzését.

A költségvetés átcsoportosítása tartalmazza a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok felszámolási eljárásának a költségeit.

A szerb Kormánynak a közbefektetések igazgatásával foglalkozó irodája Szabadka Városa számára két nagyberuházásra hagyott jóvá eszközöket, amelyek bekerültek a költségvetési kiadások közé. Ezek a Sonja Marinković ÁI épületének a felújítása, amelynek tervezett értéke 60.938.681,30 dinár (áfa nélkül), valamint a Vegyipari Technológiai Iskola épületének és homlokzatának a felújítása, melynek tervezett értéke (áfa nélkül) 156.861.936,00 dinár.

A költségvetésben 20 millió dinárt irányoztak elő önrész biztosítására. Ez lehetővé teszi, hogy a város olyan beruházási projektekkel pályázzon, amelyeknél a kiíró megköveteli az önrész biztosítását.  

A költségvetési rendelet módosításával a keret 6.407.332.000 dinárt tesz ki, ami 36,8 millió dinárral több, mint a második módosítással előirányzott összeg.
A tanácsnokok káderkérdésekről is döntöttek. A Palics Park turisztikai terület fejlesztésével foglalkozó kft. megbízott igazgatójává Nebojša Darabošt nevezték ki. Goran Gabrić, a Palics Park Kft. eddigi igazgatója benyújtotta lemondását.   Bogdan Laban polgármester javaslatára Nebojša Daraboš helyett a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagjává Srđan Samardžićot, a Gazdasági, Helyi Gazdaságfejlesztési és Turisztikai Titkárság eddigi titkárát nevezték ki.

Dragan Božinović helyére a Szabadkai Gázművek KKV me3gbízott igazgatójává Ződi Ildikót, a Szabadkai Üzleti Inkubátor eddigi igazgatóját nevezték ki.  A tanácsnokok határozatot hoztak Márton Ferencnek, a Palics-Ludas Közvállalat eddigi igazgatójának a felmentéséről és a közvállalat megbízott igazgatójává Dobó Mártát nevezték ki.

A Vízművek és Csatornázási KKV megbízott igazgatójává Sugár Györgyöt nevezték ki, mivel Tóth Godó Valéria, aki két éve megbízott igazgatóként irányította a vállalatot, benyújtotta lemondását. Ivana Anđelkovićnak, a Turisztikai Szervezet igazgatójának lejárt a megbízatása, így helyére Andrijana Balać szerb nyelv- és irodalomtanárt választották.


RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop