Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Adomány a Vöröskereszt népkonyhája számára

2016.11.23.

Dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium államtitkára, Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, Siniša Čađo, az USAID szerbiai missziójának a képviselője, valamint Miloš Živković, az Ana és Vlade Divac Alapítvány képviselője, Az önkormányzatok támogatása a migránsválság kezelésében elnevezésű projekt koordinátora ma a szabadkai Vöröskereszt népkonyhájának helyiségeiben adományként átnyújtották az ételek készítéséhez szükséges új gépeket, amelyek értéke csaknem egymillió dinár. Segítségükkel naponta további 400 adag készíthető.

10653_1.jpg

Az ételkészítő kapacitások növelésére szolgáló gépeket az Ana és Vlade Divac Alapítvány adományozta az amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve Az önkormányzatok támogatása a migránsválság kezelésében elnevezésű projekt keretében.

Nenad Ivanišević kiemelte, hogy szükség van a népkonyhák munkájának az erősítésére az ilyen helyzetekben.

– Véleményünk szerint Szerbia egyetlen polgára sem érezheti meg a migránsválság következményeit. Nem a migránsok és Szerbia polgárai a hadban álló felek, s örömömre szolgál, hogy ma kijelenthetem: Szerbia befogadó ország, amely segít az embereken. Természetesen adódnak incidensek is, amelyek mindig lehetségesek. Az adomány jól jött, hiszen növeli a szabadkai Népkonyha kapacitásait. Országunk politikája az, hogy senki, aki Szerbia területén találja magát, nem szenvedhet hiányt, nem marad segítség nélkül – emelte ki Ivanišević.

Ilija Đukanović emlékeztetett rá, hogy a szabadkai önkormányzat még júniusban együttműködési megállapodást írt alá az Ana és Vlade Divac Alapítvánnyal.

– Ennek az együttműködésnek az eredménye a mai adomány. A Város jelentős eszközöket fordít a Népkonyha működtetésére. Idén ez az összeg 26,7 millió dinárt tesz ki. A mai adománnyal kielégítjük minden felhasználó szükségleteit. A Vajdaságban Szabadkán szorulnak rá a legtöbben a népkonyha szolgáltatásaira – hangsúlyozta Ilija Đukanović.

Harminc városi és peremvárosi helyi közösségben 1.100 rászoruló, valamint a Befogadó Központban tartózkodó migránsok számára készítenek főtt ételt.

Szabadka Városaz Ana és Vlade Divac Alapítványtól, valamint az USAID-től további 10.000 dolláros adományt kap a rendkívüli helyzetekben használatos felszerelés vásárlására.

10653_2.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop