Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az izraeli nagykövet Szabadkán

2016.11.23.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a Városházán találkozott Alona Fisher Kamm-mal, Izrael szerbiai nagykövetével. Megbeszélést folytattak Izrael fokozottabb jelenlétéről Szabadka gazdaságában, mezőgazdaságában, az IT ágazatban és a turizmusban. A találkozón jelen volt Miroslava Babić és Nebojša Daraboš, a Városi Tanács két tagja, valamint Szabados Róbert, a szabadkai Zsidó Hitközség elnöke.

10652_2.jpg

Bogdan Laban polgármester a Városháza Zöld termében folytatott tárgyalást követően újságíróknak elmondta, hogy Szabadkán sajnos még mindig nincsenek betelepülve izraeli cégek, majd hozzátette, hogy Alona Fisher Kamm nagykövetet tájékoztatta Szabadka gazdasági potenciáljáról, a gazdasági befektetési lehetőségekről, a mezőgazdasági, turisztikai potenciálról, az IT ágazat lehetőségeiről.  

- Ismeretes, hogy Izrael az IT ágazatban az egyik nagyhatalom. Ezen a téren városunk is jelentős potenciálokkal rendelkezik, mivel vannak képzett szakembereink és felsőoktatási intézményeink. Folytatjuk az együttműködést a kultúra terén, az izraeli nagykövetnek pedig megígértük, hogy a Zsinagóga teljes belső terének a szanálása, felújítása és restaurálása 2017 végéig befejeződik. A pénz rendelkezésünkre áll, vannak más partnereink is, akik a megvalósításban támogatnak bennünket, így hiszem, hogy teljesítjük azt, amit megígértünk – emelte ki Bogdan Laban.

A nagykövetasszony elégedettségének adott hangot az eredményes megbeszélés kapcsán, majd hozzátette, hogy nem csak néhány olyan dolgot tekintettek át, amelyek Izrael és a Szerb Köztársaság közös érdekeit szolgálják, hanem azt is megállapították, hogy Szabadka rendelkezik olyan potenciállal, amely ide vonzhatná az izraeli befektetőket.

- Beszéltünk az izraeli cégek jelenlétének növeléséről a mezőgazdasági technológiák, a szennyvízkezelés és az öntözés terén. Szabadka turisztikai potenciálja nem csak az izraeliek, hanem az egész világ számára lehet vonzó, de nagyon fontos a rendelkezésünkre álló zsidó örökséggel kapcsolatos kínálat is – hangsúlyozta Alona Fisher-Kamm.

Egyúttal köszönetet mondott a szabadkai Zsidó Hitközségnek a kiváló együttműködésért mind a Zsinagóga felújításában, mind pedig városunkban a zsidó örökség jelenlétének a fokozásában.   
   
- Számomra nagyon fontos Szabados Róbertnek, a szabadkai Zsidó Hitközség elnökének és általában a Zsidó Hitközségnek a jelenléte egy olyan élő közösségben, amelyet Izrael és a zsidó örökség alkot.  Úgy véljük, hogy a zsidó közösség híd lehet Izrael és Szerbia között. Mivel három hónappal ezelőtt érkeztem az Önök országába, Szabadka az első célállomások egyike, amelyet Belgrádon kívül meglátogattam, épp a rendelkezésére álló potenciálok miatt. 2017-ben lesz 25 éve, hogy Szerbia és Izrael diplomáciai kapcsolatot vett fel, ami kiváló alkalom a két ország kapcsolatainak az elmélyítésére és Izrael szerbiai jelenlétének a fokozására – mondta Alona Fisher-Kamm.
 
A Városházán folytatott megbeszéléseket követően az izraeli nagykövet ellátogatott a Városi Könyvtárba, a Városi Múzeumba és a szabadkai Zsidó Hitközségbe.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia