Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Koszorúzás az Akasztottak Balladája emlékműnél

2016.11.18.

A tragikus, 1941. november 18-i események 75. évfordulója alkalmából, amikor a fasiszták úgynevezett rögtönítélő bírósága halálra ítélt és akasztással kivégeztetett tizenöt szabadkai szabadságszerető fiatalt, megemlékezést és koszorúzást tartottak az Akasztottak Balladája emlékműnél.

10637_1.jpg

Szabadka polgárai, az önkormányzat, valamint a Harcos Szövetség Községi Bizottsága nevében Etela Jerinkić polgármesteri tanácsos, valamint Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, a Város Tanács tagjai helyezték el a kegyelet virágait.

A Szerb Köztársaság Kormánya és az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet nevében Vesna Bajić, a közigazgatási körzet helyettes vezetője koszorúzott, és ugyancsak megkoszorúzta az emlékművet a III. Központi Helyi Közösség, a szabadkai Zsidó Hitközség, a Szerbiai Kommunisták szabadkai szervezete és a Tito Központ küldöttsége.  

A Politechnikai Iskola tanulói hagyományosan alkalmi műsorral emlékeztek meg a kivégzettekről, majd 15 szál piros virágot helyeztek el az emlékművön.

Az Akasztottak Balladája emlékműnél tartott megemlékezést követően Szabadka Város és az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet küldöttsége a zsidó temetőben megemlékezést tartott és tisztelete jeléül megkoszorúzta a szabadkai zsidó áldozatok sírját.


RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop