Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Új buboréksátrat kapott a sétaerdei úszómedence

2016.11.17.

A sétaerdei úszómedence új buboréksátrat kapott, amelyet különleges poliészter szálakból készítettek. Mindkét oldalát nagy szilárdságú, az ibolyántúli sugaraknak és a penésznek ellenálló PVC bevonattal látták el. Az új sátor teljesen vízálló.  Az új buboréksátorral ellátott úszómedencét ma adta át rendeltetésének Horvát Tímea alpolgármester és Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja.

10634_1.jpg

Nemanja Simović emlékeztetett rá, hogy a régi sátrat a sétaerdei uszoda számára használtan vásárolták még 1993-ban. Az új buboréksátor dupla membránnal van ellátva, minek köszönhetően jelentős árammegtakarítást érnek el, és kevesebbe kerül a medence vizének a felmelegítése. A megtakarítás akár 50 százalékos is lehet.

– A sátor napközben átengedi a napsugarakat, ezzel további megtakarítás érhető el, mivel nem kell bekapcsolni a belső világítást. A fényszórókat még esős időben sem kell bekapcsolni. Hőesésnél a sátor dupla membránja a sátor tetején lehetővé teszi a hó gyors elolvadását, így a látogatók is sokkal nagyobb biztonságban lesznek.  Az új sátor szavatossági ideje 10 év. Ezáltal minden felhasználó számára jobb feltételeket teremtettünk, mind a vízilabdázók, mind az úszók, mind pedig a rekreatív úszással foglalkozó polgár sokasága számára.

Horvát Tímea elégedetten állapította meg, hogy több mint két évtized után sikerült lecserélni az úszómedence sátrát.

10634_2.jpg

– Az új buboréksátor beszerzésére 10 millió dinárt biztosított a városi költségvetés, viszont mostantól jelentős megtakarításokat érünk el. Mint látják, a sátor fehér színű, áttetsző, átengedi a fényt, így napközben nincs szükség világításra. A régi sátor már igencsak elhasználódott és sokba került a felfűtése. Az új sátornak köszönhetően javul a helyzet és bizonyos, hogy jelentős megtakarításokat érünk el. Remélem, hogy mostantól még több polgár veszi igénybe az uszodát – mondta Horvát Tímea.

Tóth Róbert, a Stadion KKV igazgatója elmondta, hogy a megvalósuló megtakarítások lehetővé teszik, hogy ez a közvállalat másra fordítsa a megtakarított pénzt.

– Az új buboréksátor felszerelését követően sem fog változni a belépőjegyek ára. A munkaidő sem változik, az új sátorral felszerelt uszoda pedig már holnaptól a polgárok rendelkezésére fog állni. A víz hőmérséklete állandó, 26 fok, a levegő hőmérséklete pedig 27 fok. A buboréksátor alatti levegőnek melegebbnek kell lennie, mint a vízé, mert csak így érhető el megtakarítás, ugyanakkor kondenzáció sem lesz – mondta Tóth Róbert.

10634_3.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop