Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A téli szolgálat felkészült az előttünk álló télre

2016.11.15.

Horváth Tímea alpolgármester, Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, valamint Slobodan Milošev, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatója ma részt vettek a Köztisztasági és Parkosítási KKV Városi Hulladéklerakójánál a téli szolgálat szemléjén. Szabadka Város területén az utak és utcák, a terek, valamint más közterületek hótól való megtisztítására, a hóeltakarításra és a jégmentesítésre összesen mintegy 17.312.000 dinárt irányoztak elő.

10620_4.jpg

Horvát Tímea ebből az alkalomból kijelentette, hogy a téli szolgálat készültségben áll, minden készen áll az esetleges beavatkozásokra, s hogy a Köztisztasági és Parkosítási KKV rendelkezik minden szükséges géppel a hó és a jég eltakarítására a város egész területén, kivéve a Palics Természeti Parkot, ahol ezt a tevékenységet a Palics-Ludas KV végzi.

– Hosszú évek óta nagyon jól együttműködünk minden helyi közösséggel, valamint a Vojput céggel, így az idén is arra számítunk, hogy az együttműködés azonos, vagy még magasabb szinten alakul majd. A téli szolgálat működésére idén 17,3 millió dinárt terveztünk. Ebből 15,6 milliót szánunk Szabadka Város területére, 759.000 dinár körüli összeget tervezünk a Palics Természeti Parkra, emellett pedig a tervben 910.000 dinár szerepel a peremvárosi helyi közösségek üzemanyag-szükségleteire – mondta Horvát Tímea.

Predrag Radivojević elmondta, hogy az útügyi közvállalat meghozta a téli szolgálat 2016/2017. évi munkatervét, a Köztisztasági és Parkosítási KKV, valamint a Palics-Ludas KV teljes egészében felkészültek a küszöbönálló télre, amihez elegendő mennyiségű sót és zúzalékot szereztek be.

10620_5.jpg

– Az útügyi közvállalat hatáskörébe 236 kilométernyi helyi út és utca tartozik, a programban pedig szerepel mintegy 190.000 négyzetméternyi járda és kerékpárút fenntartása. Vállalatunk felügyeleti szervei a tél folyamán a nap mind a 24 órájában figyelemmel kíséri az időjárás alakulását, s az adott helyzettől függően ad utasítást a beavatkozásra. Az e célból kidolgozott térképen jól látható, hogy melyik városi útszakasz kinek az illetékességébe tartozik. Piros színnel vannak megjelölve azok a helyi utak és utcák, amelyek Szabadka Város illetékességébe tartoznak, kék színnel pedig azokat az utakat jelöltük meg, amelyeken a Szerbia Utai Közvállalat nevében a Vojput látja el a téli szolgálatot – mondta Radivojević.

Slobodan Milošev igazgató szerint elegendő dolgozóval rendelkeznek, de szükség esetén további munkaerőt vesznek igénybe.

– A mi dolgozóink vannak most jelen, összesen 76-an, közülük 29 sofőr, akik a tehergépkocsikat és a többi munkagépet vezetik, emellett pedig 47 segédmunkás. Meg kell jegyeznem, hogy vállalatunkban sokkal többen dolgoznak, így ha esetleg megismétlődne a 2012-es év, készen állunk arra, hogy még több embert vessünk be, ha pedig megszokott telünk lesz, akkor elegendőnek bizonyul ez a személyzet – mondta Milošev.

A hatályos városi rendelet értelmében kommunális tevékenységként a hóeltakarítást és –eltávolítást illetve a jégmentesítést a városi utakon, utcákon, tereken és más közterületeken Szabadka Város területén a téli szolgálat végzi január 1-je és március 15-e, illetve november 15-e és december 31-e között, azzal a programmal összhangban, amelyet az utak és utcák fenntartójaként hoz meg az Útügyi, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat.

10620_6.jpg

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia