Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Csantavéren megnyílt a Postatakarék önálló pénztára

2016.10.21.

Csantavéren, a József Attila 1/a alatt megkezdte munkáját a belgrádi Postatakarék Rt. (Poštanska štedionica a.d.) önálló pénztára. A bank önálló pénztárát a szalag átvágásával jelképesen Bogdan Laban, Szabadka polgármestere adta át rendeltetésének. Az eseményen jelen volt Bojan Kekić, a bank Végrehajtó Bizottságának a tagja és Desimir Blašković, a Postatakarék újvidéki kirendeltségének az igazgatója is.

  10583_1.jpg

Bogdan Laban polgármester a pénztár ünnepélyes megnyitását követően a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat és a Postatakarék vezetősége felismerve ennek a mindenekelőtt mezőgazdasággal foglalkozó területnek a potenciálját, néhány hónappal ezelőtt kezdeményezték a Postatakarék csantavéri pénztárának a megnyitását. Ezzel elérhetőbbé vált a pénztár a jelenlegi és a majdani csantavéri, illetve környékbeli ügyfelek számára, akik így gyorsan és színvonalasan tudják használni a bank szolgáltatásait.

A mintegy 7.000 lakosú Csantavéren a banknak már eddig is szépszámú ügyfele volt, mintegy 450-en rendelkeztek folyószámlával és több mint 650-en takarékbetéttel, akik a bank szolgáltatásait eddig a legközelebbi, de mégis viszonylag távoli topolyai, illetve szabadkai kirendeltségekben voltak kénytelenek igénybe venni

Csantavér jól ismert mezőgazdasági terület, ahol szinte minden háztartás jószágneveléssel foglalkozik. Mivel a Postatakarék ügyvitele elsősorban a természetes személyek, a kis- és mikro jogi személyek, valamint a vállalkozók felé irányul, a bank jelenlegi és majdani ügyfelei teljes körűen, megbízhatóan és hatékonyan vehetik igénybe a bank termékeit, illetve szolgáltatásait.

10583_2.jpg
Bojan Kekić, Bogdan Laban és Desimir Blašković

Desimir Blašković emlékeztetett rá, hogy a Postatakarék Bank Postatakarékként 1921-ben alakult, s hogy ezzel a legrégebbi bank, illetve olyan bank, amely a leghosszabb ideje fejti ki tevékenységét a Szerb Köztársaság területén.

Csantavéren – mint mondta – már régóta nem működik egy bank sem, ma pedig ez a település ismét rendelkezik egy bankkal, a fennállásának 95. évfordulóját ünnepelő Postatakarékkal, amely hosszú hagyományai alatt fontos szerepet töltött be a pénzügyi piacon és a szerbiai polgárok életében.

A szabadkai fiókintézethez eddig nyolc kirendeltség tartozott: Szabadka, Topolya, Zombor, Nagykikinda, Zenta, Óbecse, Verbász és Hódság, mától pedig a szabadkai kirendeltség egy újabb, a kilencedik szervezeti formával gazdagodott, ez pedig az önálló csantavéri pénztár.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop