Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 5. ülését

2016.10.20.

A szabadkai Városi Képviselő-testület 5. ülésén, amelyet a Városháza Dísztermében tartottak meg, Rendeletet hoztak a Szabadka Város Önkormányzatában a 2015. évben határozatlan idejű munkaszerződéssel alkalmazottak maximális létszámáról szóló rendelet módosításáról, a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok Közvállalat felszámolásának megindításáról, a Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat megalapításáról, továbbá a Szabadka Város Közigazgatási Hivataláról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről. A mai ülésen megvitatott 43 napirendi pont között határozatokat hoztak több szabadkai közvállalat és kommunális közválalat felügyelő bizottsága elnökének és tagjának a felmentéséről.

10579_1.jpg

A költségvetési rendszerről szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény egyebek mellett előírja azt is, hogy a közvállalatok, illetve igazgatóságok a jövőben nem lehetnek közvetett költségvetési eszközfelhasználók. Ezzel összhangban felszámolják a Szabadkai Ipari és Technológiai Közvállalatot, amelynek jogkörét a Városi Közigazgatási Hivatal veszi át.

A Szabadka Város Városépítési Igazgatósága Közvállalat neve Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalatra módosul, a foglalkoztatottak maximális létszámát pedig 81-ről 28-ra csökkentik. A szabadkai Szabad Övezet igazgatásával foglalkozó kft. dolgozóinak maximális számát négyről ötre növelték.
A rendelet módosításával Szabadka Város Közigazgatási Hivatalában a dolgozók maximális létszámát 310-ről 367-re növelték, mivel átveszik a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok Közvállalat jogkörét, illetve átveszik a szabadkai Városépítési Igazgatóság Közvállalat feladatainak egy részét.

A tanácsnokok rendeletet hoztak a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok Közvállalat felszámolásának megindításáról, s ezzel kezdetét veszi a közvállalat felszámolási eljárása. A költségvetési rendszerről szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény 17. szakasza előírja, hogy 2016. december 1-ig teljesen be kell fejezni a felszámolási eljárást.

A Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat megalapításáról szóló rendelet elfogadásával összehangolják a Szabadka Város Városépítési Igazgatósága Közvállalat alapításáról szóló rendeletet a közvállalatokról szóló törvénnyel.

A Szabadka Város Városépítési Igazgatósága Közvállalat felügyelőbizottsága 2016. október 7-ei ülésén döntést hozott arról, hogy a közvállalat új nevet vegyen fel. A vállalat új neve Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat, miután ezt a változást jóváhagyta a Képviselő-testület.

A Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat megbízott igazgatójává Predrag Radivojević belgrádi építészmérnököt nevezték ki. A megbízott igazgató kinevezése a határozat meghozatalának másnapján lép hatályba, megbízatási ideje pedig a Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójának a kinevezéséig, de legfeljebb egy évre szól.

Szabadka Város Képviselő-testülete 5. ülésének napirendje

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop