Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Karikatúrakiállítás nyílt

2016.10.17.

A Modern szerb karikatúra napjai 2016 elnevezésű pályázat legjobb munkáiból készült kiállítást az elkövetkező tíz napban tekinthetik meg a szabadkaiak. A kiállítást, amely a legjobb 80 alkotást mutatja be, ma este a Szabadegyetem galériájában Jasmina Stevanović, a szabadkai Városi Közigazgatás Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára nyitotta meg.

 10576_1.jpg

A Dani folyóirat pályázatán az első díjat a karikatúrával immár 30 éve foglalkozó újvidéki Muhamed Đerlek érdemelte ki. A második díjat egy fiatal szabadkai alkotó, Kristina Radojčin kapta, aki a Városháza és a Népszínház épületét fonta egybe, a harmadik helyen pedig a belgrádi Ceca Krstić végzett, aki a két szabadkai olimpiai érmes, Davor Štefanek és Nikola Kalinić portréját rajzolta meg.

A zsűri elnöke, az ismert karikaturista, Milenko Kosanović elmondta, hogy a második karikatúra-pályázatot azzal a céllal írták ki, hogy Szabadka legyen a modern szerb karikatúra központja, amit a részt vevő alkotók száma is bizonyít: az ország mintegy 50 jelenleg is aktív karikaturistája közül 45 küldte be pályamunkáit.

Vladan Stefanović, a Dani igazgatója, fő- és felelős szerkesztője elmondta, hogy a pályázatra beküldött 150 alkotás alapján megállapítható, hogy Szerbiában hiányoznak az ilyen jellegű rendezvények.

10576_2.jpg

Jasmina Stevanović a karikatúrakiállítás megnyitásakor arra a tavalyi történésre emlékeztetett, amikor a kiállítást megtekintő egyik iskolás nevetett a megrajzolt alakon, a másik pedig megrótta, mondván: „Ne nevess, ez bárkivel megtörténhet!”

A karikatúra bárkivel megtörténhet.  Attól függetlenül, hogy a karikatúrára újságírásként, művészetként, vagy társadalmi kritikaként tekintünk-e, senkit sem hagy hidegen, hiszen ez olyan valami, ami iránt mindenki fogékony, ami közel áll hozzánk - mondta Jasmina Stevanović.

A Dani folyóirat modern szerb karikatúrára kiírt pályázatát idén másodszor rendezték meg. Az idei pályázat témája Szabadka város volt, az első díjazott pedig 50.000 dinárt kapott.

10576_3.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop