Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a Banja Luka-i Nenad Malešević fotókiállítása

2016.10.06.

A szabadkai Modern Képtárban ma este megnyílt a Banja Luka-i Nenad Malešević fotókiállítása, ami első lépés Banja Luka és Szabadka, illetve a két város művelődési intézményeinek közelebbi együttműködése felé. A kiállításra a boszniai Szerb Köztársaság Modern Művészetek Múzeumával való együttműködésben került sor.

10558_1.jpg
 
A kiállítás megnyitóján a vendégeket Nela Tonković, a szabadkai Modern Képtár igazgatónője köszöntötte, majd Sarita Vujković, a Banja Luka-i Modern Művészetek Múzeumának az igazgatónője beszélt a múzeumok és képtárak együttműködési formáiról, majd annak a reményének adott hangot, hogy ez a két intézmény olyan közös projekteket valósít majd meg, amelyek összekötnék a két város művészeit.

A kiállítás anyagáról a Banja Luka-i múzeum kurátora, Lana Pilipović beszélt, aki a Dokumentumok: a Bevezetés a megszűnés tanulmányába című anyagot megfelelő szövegkörnyezetbe helyezte.

A kiállítás hivatalosan Slobodan Gavranović, Banja Luka polgármestere nyitotta meg. Beszédében kitért Szabadka és Banja Luka együttműködésének a kezdeteire, külön kiemelve a két város képviselőinek azon szándékát, hogy városíik együttműködése ne maradjon csupán a megállapodás aláírásának a szintjén, hanem hogy kezdetét vegye az intenzívebb kulturális cserefolyamat.

Gavranović polgármester kiemelte, hogy Szabadka és Banja Luka hasonló tapasztalatokból tanulhat, s hogy ezáltal javíthatja polgárainak az életminőségét.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop