Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka ismét részt vesz a Szerbia Európa ritmusában elnevezésű megmozdulásban

2016.10.06.

Miroslava Babić, a szabadkai Városi Tanács kultúráért felelős tagja, valamint Igor Karadarević, a Szerbia Európa ritmusában elnevezésű projekt igazgatója ma a Városháza Média Központjában szerződést írtak alá arról, hogy Szabadka részt vesz ebben az általános és középiskolai tanulók számára kiírt versenyben. A projekt célja felismerni, ösztönözni, fejleszteni, illetve megőrizni a fiatal szerbiai tehetségeket, tiszteletben tartani az emberi jogokat, népszerűsíteni az interkulturalitást és a toleranciát. Az új idényben a projekt 20 város ölel fel, amelyek mindegyike egy európai állam nagykövetségét kapja partnerként.

10557_1.jpg

Miroslava Babić emlékeztetett rá, hogy Szabadka 2011-ben és 2012-ben részt vett ebben a projektben, amikor partnereink Norvégia és Svédország nagykövetségei voltak, majd köszönetet mondott Dušanka Golubovićnak, Zombor polgármesterének azért a javaslatért és kezdeményezésért, hogy városunk is vegyen részt a rendezvény előttünk álló ciklusában.

– Az összes résztvevő 2017 júniusában részt vesz a zárókoncerten, amelyet Zomborban, a tavalyi verseny győztesének városában tartanak meg. A községüket vagy a városukat képviselő gyerekek annak a nagykövetségnek a nyelvén mutatkoznak be, amelyet a Szerbia Európa ritmusában projektjének szervezői jelölnek ki. Fontos megjegyezni, hogy városunk tehetséges általános és középiskolai tanulói az európai ország nyelvét és kultúráját zenén és táncon keresztül ismerhetik meg – mondta Miroslava Babić.

Az általános és a középiskolák igazgatóival együttműködve Szabadkán 2017 januárjában rendeznek jépességpróbát, amelyet kiválasztanak a 20 legtehetségesebb tanulóból álló csapatot. Ők egy hat hónapos ingyenes felkészülést követően képviselőik majd városunkat a zombori zárórendezvényen.

– A szabadkai gyerekek a SZRT élő zombori televíziós közvetítése során további 19 szerbiai város képviselőivel mérik össze tudásukat, egy európai ország nyelvén fognak énekelni, illetve annak a nagykövetnek az anyanyelvén, aki Szabadkára látogat. A 2017. évi győztest a közönség (minden mobilszolgáltató) SMS-eivel és a részt vevő városok zsűrijének a szavazataival választanak ki.  Az SMS-en érkező szavazatok nettó bevételének 50 százalékát a győztes város költségvetésébe utalják át – egyfajta adományként – amelyet rendeltetésszerűen, kórházak, óvodák, sport- és kulturális intézmények  céljaira használhatják fel.

A győztes csapat egyhetes utazást nyer az általa képviselt európai országba, a győztes város, illetve község pedig a következő ciklusban a Szerbia Európa ritmusában című projekt házigazdája lesz.

A szerződés aláírásánál jelen volt David Makević, az EU nagykövetségeivel kapcsolatot tartó belgrádi iroda igazgatója és Brako Bekić, a Szerbia Európa ritmusában projekt protokoll- és szervezési főnöke.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop