Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kairói és tajpeji díjak a tehetségért, a munkáért és a kitartásért

2016.10.05.

Horváth Tímea, Szabadka Város alpolgármestere ma a Városháza Kék termében átadta a tanúsítványokat, okleveleket és érmeket a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulóinak és az EmArt Képzőművészeti Műhely tagjainak, akik figyelemre méltó eredményeket értek el a kairói Egyiptom a gyermekek szemével címmel, még 2013-ban kiírt pályázaton, valamint a Kínai Köztársaság (Tajvan) Tajpej városa által tavaly kiírt nemzetközi képzőművészeti pályázaton. Az ünnepségen jelen voltak a díjazott gyermekek szülei is, valamint Grubanov Martinek Emília, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanítónője, az EmArt Műhely vezetője is.


10554_1.jpg

Horváth Tímea ebből az alkalomból elégedetten nyugtázta, hogy a díjazott tanulók tehetségét, kitartó munkáját és igyekezetét oklevelekkel, tanúsítványokkal és érmekkel jutalmazták. Hozzátette, hogy a mai ünnepség a Városházán a szabadkai önkormányzatnak azon szándékát tükrözi, hogy a hazai és a nemzetközi versenyeken és pályázatokon sikerrel bemutatkozó legfiatalabb polgároknak is köszönetet mondjon, külön figyelmet szenteljen nekik.

Remélem, hogy a következő versenyeken és pályázatokon is kimagasló eredménnyel szerepeltek. Gratulálok szüleiteknek is, akiknek nagy érdemei vannak a sikereitekben, hiszen felismerték a tehetséget és azt a potenciált, amellyel rendelkeztek, és teljes támogatásban részesítettek benneteket, hogy tehetségetek a legjobb úton haladjon a kiteljesedés felé – hangsúlyozta Horváth Tímea.

A díjazott gyermekek, szüleik, tanítóik és tanáraik nevében Grubanov Martinek Emília mondott köszönetet a szívélyes fogadtatásért, a jutalmakért és alkalmi ajándékokért, amelyeket az önkormányzat nevében a város alpolgármestere nyújtott át.  

Az egyiptomi díjakig – mint mondta – hosszú, hároméves út vezetett, de a legfontosabb, hogy a kairói érmek és oklevelek végre Szabadkára értek s méltó kezekbe kerültek.

A kairói képzőművészeti pályázaton 10 tanulót jutalmaztak, négyet a Jovan Jovanović Zmaj iskolából, hatot pedig az EmArt Műhelyből. Egy-egy aranyérmet szerzett a Zmaj iskola és az EmArt tanulója, míg a többieknek a sikeres részvételért oklevelet kaptak Egyiptom belgrádi nagykövete levelének kíséretében, amelyben a díjazottaknak gratulált az elért eredményekhez.

Tajpejben a Jovan Jovanović Zmaj ÁI egy tanulója és az EmArt Műhely öt diákja kapott díjat. Ezüst tanúsítványt kapott a Zmaj iskola és az EmArt egy-egy tanulója, a többiek pedig oklevelet vehettek át a képzőművészeti pályázaton való sikeres szereplésükért.

Nem először fordul elő, hogy Grubanov Martinek Emíliának és a nemzetközi pályázatokon díjazott tanulóknak az elismerések többéves késéssel érkezzenek meg. A szabadkai általános és középiskolák 14 tanulója, aki 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben sikeresen mutatkozott be Indiában, az újdelhi Shankar Alapítvány képzőművészeti pályázatán, a díjakat csak 2014. január 21-én kapta kézhez.

10554_2.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop