Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Palicson megkezdődtek a Szüreti Napok

2016.09.17.

Palicson, az immár 27. alkalommal megrendezett Szüreti Napok rendezvénysorozat, amelyet a gyümölcsösökben és szőlősökben zajló munkák befejezése alkalmából tartanak, több tíz kiállítót és több ezer látogatót vonzott a fürdőhelyre. A Vigadóban megtartott megnyitóünnepségen Milánkovity Helénát, a Mon Mirage Balett Stúdió tagját választották meg a szüret szépévé, az év szőlőcsősze Hompóth Miklós palicsi szőlőtermelő, az Arena Zabatkiensis Borlovagrend új tagja pedig Kezeresi Géza lett. A rendezvényt Nebojša Daraboš, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja nyitotta meg.


10504_1.jpg

Daraboš ebből az alkalomból elégedetten állapította meg, hogy a szeptember 3. hétvégéjén megrendezett eseményt a gyümölcsösökben és a szőlőkben egész évben szorgalmasan dolgozó jó embereknek szentelik, majd emlékeztetett rá, hogy a Szabadkai-horgosi Homokvidék mindig is ismert volt szőlő-, bor- és gyümölcstermeléséről, s mint mondta, a Város az elkövetkező években is támogatni fogja a Szüreti Napok megrendezését.
    
– A szabadkai önkormányzat a jövőben is támogatni fogja ezt a rendezvényt, nem csupán azért, mert többszörösen is jelentős, elsősorban turisztikai potenciálja miatt, hanem azért is, mert általa egymást erősíti a mezőgazdaság, a gazdaság és a turizmus. A palicsi Szüreti Napokat az különbözteti meg a hasonló vajdasági rendezvényektől, hogy itt nem csupán a jó szőlő- és bortermést ünnepelik meg, hanem azt is, hogy jól termett a többi gyümölcs- és zöldségféle is – hangsúlyozta Nebojša Daraboš, hozzátéve, hogy az elkövetkező években többet kellene tenni ennek a közösségünk számára jelentős rendezvénynek a népszerűsítéséért.  

A látogatók megtekinthették a gyümölcs-, zöldségféle-, bor-, gyümölcspárlat-, méz- és virágkiállítást is. A Vigadón sajtbemutatót és -kóstolót rendeztek, a sétányon kirakodóvásáron (emléktárgyak, kézműves termékek, édességek...) várták a látogatókat, a Zenepavilonnál pedig bemutatkozott a Hagyomány Ízei Egyesület.

A Kisvendéglő parkolójánál a szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete kisállat-kiállítást rendezett, a Vigadóban a szüreti napok témájára készült gyermekrajzok kiállítását, illetve a vlasotincei Művelődési Központ Bor-bál című karikatúra-kiállítására várták a látogatókat.  A Női strandnál a szabadkai Rotary Klub hagyományos jótékonysági akciót rendezett.

A Szüreti Napok Palicson holnap is folytatódik. A programokat 10 és 19 óra között tartják.

10504_2.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop