Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ösztöndíj a műszaki hiányszakmákat tanuló diákoknak

2016.09.14.

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára ma átadta az ösztöndíjaztatásról szóló szerződéseket a középiskolák első osztályos tanulóinak, akik a kézműves hiányszakmára iratkoztak be III. fokozaton a 2016/2017-es iskolaévben. A Városháza Dísztermében a Politechnikai Iskola, az Ivan Sarić Műszaki Iskola és a Vegyészeti-technológiai Iskola 30 tanulója vette át az ösztöndíjazásról szóló szerződést. Az ösztöndíjakat 10 egyenlő havi részletben fizetik ki.  A havi ösztöndíj összege 3.000 dinár.

10502_1.jpg

- A Város költségvetéséből az idén először irányoztak elő pénzt a műszaki hiányszakmákat három évig tanuló diákok számára. Az ötlet az iskolaigazgatóktól származik, azzal a céllal, hogy ösztönözzük a tanulókat a hiányszakmák elsajátítására, mivel nagy a kereslet az ilyen szakmunkások iránt. Egyúttal ez lehetőséget nyújt arra, hogy segítsük a diákokat a tanulásban. A hiányszakmákat a Nemzeti Foglalkoztatás-ügyi Szolgálat nyilvántartása alapján állapítottuk meg - mondta Jasmina Stevanović.

Iso Planić, a középiskolai igazgatók aktívájának elnöke, a Politechnikai Iskola igazgatója szerint az ösztöndíj nem csak anyagi ösztönzést jelent, hanem annak a jele, hogy ez a közösség tudatában van a hiányszakmáknak, a szakmunka jelentőségének, s hogy gondoskodik önnön fejlődéséről és jövőjéről, hiszen a műszaki beállítottságú szakmunkások nélkül gyakorlatilag egy közösség sem fejlődhet.

Az idei iskolaévben a pályázaton legtöbb ösztöndíjat a jövőbeni bútorgyártóknak, ipari mechanikusoknak, villanyszerelőknek, lakatosoknak, hegesztőknek, falburkolóknak és pékeknek ítélték oda, a legkevesebbet pedig a kárpitosoknak, asztalosoknak, kőműveseknek, henteseknek és gépjárművezetőknek.

Az ösztöndíjra nem lesz jogosult az a tanuló, akinek félévkor két elégtelen osztályzata van, ha az Ösztöndíj-bizottság megállapítja, hogy a pályázaton valótlan adatokat nyújtott be, illetve ha a tanév során abbahagyja a tanulást.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia