Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Robogók és kamera a közlekedésrendészeti osztály számára

2016.09.14.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke ellátogattak a Szabadkai Rendőri Igazgatóságra, ahol Milorad Šušnićnak, az Igazgatóság vezetőjének két Kymco típusú robogót és egy Canon kamerát adtak át. A robogók és a kamera értéke 1,6 millió dinár. A közlekedésrendészetnek szánt eszközöket a szabadkai önkormányzat a város közlekedésbiztonsági alapjából vásárolta meg.

10501_1.jpg


 A két robogót külön a rendőrség céljaira alakították át, felszerelték a szükséges hang- és fényjelző berendezésekkel. A robogók értéke 1,3 millió dinár, a kamera pedig a szükséges felszereléssel együtt mintegy 300.000 dinárba került – mondta a sajtó képviselőinek Bogdan Laban polgármester, kiemelve, hogy a műszaki felszerelés a közlekedésrendészet munkájának a hatékonyabbá tételét szolgálja.

Elmondta továbbá, hogy Szabadka Város új vezetősége az elkövetkező években is tiszteletben tartja ezt a jó gyakorlatot. Emlékeztetett rá, hogy 2011 és 2015 között a városi közlekedésbiztonsági alap eszközeiből a közlekedésrendészetnek 10 gépkocsit, számítógépeket és egyéb felszerelést vásároltak az osztály kihelyezett egységei számára, illetve egyéb olyan eszközökkel látták el őket, amelyek a közlekedési rendőrök terepi munkájához szükségesek. Egy útkereszteződésben a videofelügyeleti rendszer kiépítését is az alap finanszírozta, további 9 útkereszteződésben tér- illetve közlekedésfelügyeleti kamerákat szereltek fel.

- Erre a célra az eszközöket a közlekedésbiztonsági törvény alapján a Szabadka Város területén elkövetett szabálysértésekért kiszabott büntetések alapján biztosítják, azzal, hogy az így befolyó pénz 30 százalékát a helyi önkormányzat szükségleteire különítik el. Az önkormányzatra jutó eszközöknek a feléből Szabadka Város Városépítési Igazgatóságán keresztül finanszírozzák az utak javítását, a másik felét pedig a Közlekedésbiztonsági Alap a közlekedésbiztonság fokozására költi - hangsúlyozta Bogdan Laban.

Milorad Šušnić parancsnok köszönetet mondott Bogdan Laban polgármesternek a Szabadkai Rendőri Igazgatóságnak ma használatba adott  felszerelésért.

RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop