Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Együttműködés a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkársággal

2016.09.08.

Nemanja Simović, Szabadka Város Városi Tanácsának sportért és ifjúságért felelős tagja ma a Városházán találkozott Vladimir Batezzel, tartományi sport- és ifjúságügyi titkárral, valamint Siniša Jasnićtyal, a szerbiai Egyetemi Sportszövetség elnökével. A megbeszélésen arról volt szó, hogy Vajdaság AT Kormánya milyen befektetéseket eszközöl a szabadkai sport-infrastruktúrába, valamint arról a támogatásról, amelyet a városunkban a közeljövőben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyekhez nyújt.

10492_1.jpg

Palics 2017-ben az egyetemisták evezős Európa-bajnokságának lesz a házigazdája, amelyen több mint 500-an vesznek részt, ami jelentős mértékben hozzájárul a turisztikai kapacitások kihasználásához - mondta a megbeszéléseket követően a sajtó képviselőinek Nemanja Simović, majd hozzátette: ez még egy olyan rendezvény, amelynek a megrendezését a szabadkai önkormányzat nagy örömmel vállalta.

– Szeretnénk, ha együttműködésünk a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkársággal eredményes lenne az elkövetkező négy évben. Mindig is célunk volt új sportpályákat építeni. Nem is olyan régen városunkban gomba módra szaporodtak a tartan borítású pályák, s ezt a gyakorlatot szeretnénk folytatni a jövőben is. Szándékunkban áll tartan borítással ellátni a sándori kosárlabda-pályát, amihez az eszközöket pályázat útján kívánjuk biztosítani. Szabadka Város és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság közösen fektetnek be a Favory Lovasklub manézsába is, hogy a következő év közepén az nagy európai verseny házigazdái lehessünk a lovassportban is – emelte ki Simović.

Vladimir Batez kijelentette, hogy a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság új szervezeti felépítésében szerepel az infrastruktúrával foglalkozó osztály, ami jelentős mértékben hozzájárul majd a Titkárság tevékenységének az előmozdításához, de a sport-infrastruktúra fejlesztéséhez is Vajdaság egész területén.

– Tudjuk, hogy Szabadka nagy sportközpont, a bajnokok városa és mindig örömmel jövök ide. Együttműködésünk korábban is jó volt, így biztos vagyok abban, gogy az elkövetkező időszakban ez az együttműködés még szorosabb, fejlettebb lesz. Remélem, hogy ismét találkozni fogunk, amikor elkezdődik azoknak a projekteknek a megvalósítása, amelyekről ma tárgyaltunk - mondta Vladimir Batez.

Siniša Jasnić elmondta, hogy Szerbia ismert evezős nemzet, s hogy reményei szerint az egyetemisták Európa-bajnokságán talán még 500-nál is több résztvevő lesz. Mint mondta, reméli, hogy a versenyen részt vesz Martin Mačković, a Palicsi Evezős Klub tagja, aki a kormányos nélküli kettesek kategóriájában Viktor Pavičcsal párban aranyérmet szerzett a nem olimpiai számok felnőtt bajnokságán, a 23 évesek és a fiatalok mezőnyében is, amelyeket augusztus végén rendeztek meg Hollandiában.

10492_2.jpg

A Városházán folytatott megbeszéléseket követően Simović, Batez és Jasnić bejárták a sándori kosárlabdapályát, valamint a kelebiai manézs építési munkálatait.  

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop