Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Látogatás a városnapi újszülötteknél

2016.09.02.

A szabadkai Közkórház szülészetén tegnap, nagy örömünkre, öt csecsemő jött a világra, három fiú és két leány. A Város és a magunk nevében, Bunford Tivadarral, a Városi Képviselő-testület elnökével együtt meglátogattuk azokat a csecsemőket, akik a Város napján születtek. Az anyukáknak gratuláltunk az új családtagokhoz, emlékplakettet és 10-10 ezer dináros utalványt nyújtottunk át nekik.   Ez egy szép újdonság, amelyből a jövőben gyakorlat lesz, legalább is amikor az új városi hatalomról van szó – nyilatkozta a szeptember 1-jén született kisbabáknál tett látogatását követően Bogdan Laban, Szabadka polgármestere.

10477_1.jpg

A jelenlegi adatok szerint Szerbiában évente valamivel több mint 65.000 csecsemő születik, a Vajdaságban ebből mintegy 18.000, Szabadkán pedig öt év alatt, 2010-től 2015-ig összesen 8.339 csecsemő született. Sajnos a születésszám évről évre csökken – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy 2012-ben 1.435, 2015-ben pedig 1.364 kisbaba jött a világra.

Elmondta, hogy örömére szolgálna, ha Szabadkán évről évre több bölcsőben ringanának újszülöttek, majd Laban polgármester hozzátette, hogy Szabadka Városa egész sor lépést tesz a népszaporulat ösztönzése és a gyermekes családokról való fokozottabb gondoskodás érdekében.

Szabadka Város költségvetésében 2016-ra a városunk területén élő kismamák egyszeri pénzsegélyére összesen 22 millió dinárt irányoztunk elő. Az elkövetkező években a szabadkai önkormányzat további lépéseket tesz a népszaporulat növelése érdekében.  Emlékeztetem Önöket arra, hogy Aleksandar Vučić kormányfő bejelentette egy kiegészítő csomag elfogadását a népszaporulat-ösztönzés céljából, egy olyan stratégia formájában, amely a majdani szülők legnagyobb problémáit veszi célba – mondta Bogdan Laban.

Bunford Tivadar ugyancsak elégedetten állapította meg, hogy Szabadka Város napján öt csecsemő született. Kiemelte, hogy a szabadkai Közkórház a város egyik legfontosabb intézménye, amelyet a helyi önkormányzat a jövőben is támogatni fog.

10477_2.jpg

– Újsütetű elképzelés, hogy a polgármester és a Városi Képviselő-testület elnöke meglátogassa a Város napján született babákat, s örülök, hogy ezt az újszülöttek anyukái is elfogadták. Szép dolog, hogy ezek a gyermekek a jövőben születésnapjukat aznap ünnepelik, amikor a Város napjáról emlékezünk meg.A népszaporulat ösztönzése városunk egyik elsődleges feladata, mert egy idősödő, mind kisebb lélekszámú társadalomra nem alapozhatjuk a jövőnket – mondta Bunford Tivadar.

Ezt a kezdeményezést üdvözölte dr. Branka Milisavljević, a Neonatológiai Osztály vezetője és dr. Goran Mavrak, a szabadkai Közkórház Szülészeti Osztályának a vezetője is.  Ez – mint hangsúlyozták – jelentős előrelépés a szabadkai önkormányzatnak a kórház és a szülészet iránti viszonyulásában.

2016-ban a szabadkai Közkórház szülészetén szeptember 1-jével bezárólag 892 újszülöttet segítettek a világra.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop