Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás a Kiskunhalas – Szabadka Barátság Kerékpártúra résztvevői számára

2016.08.27.

Horváth Tímea, Szabadka alpolgármestere ma a Városháza Dísztermében fogadta a VI. Kiskunhalas – Szabadka Barátság Kerékpártúra résztvevőit. A túrát Szabadka Város városnapi programja keretében szervezték több mint 300 kedvtelésből kerékpározó részvételével. A szabadkai kerékpárosok egy csoportja Tompánál várta be magyarországi barátait, hogy azután együtt tegyék meg a Szabadkáig vezető utat.

10461_1.jpg

Horváth Tímea üdvözlő beszédében kiemelte, hogy a kerékpártúra résztvevői nem csupán az egészséges életmódot, a sportot és a barátkozást népszerűsítik, hanem új barátságokat is építenek, hozzájárulva ezzel a Kiskunhalas és Szabadka közötti együttműködés erősítéséhez. Ez a két város a közelmúltban írta alá a testvérvárosi megállapodást.  

A szervezőknek és a résztvevőknek azt kívánta, hogy tovább fejlesszék a kerékpártúra hagyományait, annak reményében, hogy rövidesen más, közös érdekű projektek is megvalósulnak.  

Farkas Dániel, Kiskunhalas alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a több évtizedes informális baráti illetve a rokoni kapcsolatok révén már a hivatalos testvérvárosi kapcsolatok felvétele előtt is olyan együttműködés jött létre, amelynek köszönhető ez a tömeges sportüdülési mozgalom.

10461_2.jpg

A jelenlevőket tájékoztatta arról, hogy kezdeményezték a műszaki tervdokumentáció kidolgozásának megkezdését a Kiskunhalas és Szabadka közötti kerékpárút megépítésére Kiskunhalas és a tompai körforgalom közötti részen.  

Az ünnepélyes fogadást követően Király Gábor a program kiskunhalasi főszervezője a köszönet jeleként átnyújtotta az alkalmi serleget Szabadka illetve Kiskunhalas alpolgármesterének, valamint a magyar Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselőjének, mivel a Hét határon át elnevezésű projekt keretében támogatta a kerékpártúra megrendezését.

10461_3.jpg

A látogatás hivatalos programjának befejezéseként a résztvevők megkoszorúzták Szárits János emlékművét.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop