Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Befejeződött a 15. Interetno Fesztivál

2016.08.26.

Befejeződött a 15. Interetno Fesztivál, amelyet augusztus 22-e és 26-a között rendeztek meg Szabadkán. A résztvevők a Sportcsarnoktól a Köztársaság téren felállított Etnopolisig díszmenetben vonultak fel, majd még egyszer felléptek a szabadkai közönség előtt a Costa Ricából, Argentínából, Uruguayból, Észak Ciprusról, Magyarországról, Oroszországból és Szerbiából érkezett folklór csoportok, népzenészek és néptáncosok.

10460_1.jpg

Szabadka ezen a héten a különböző hagyományok, kultúrák és szokások találkozásának, összefonódásának, a világ minden tájáról érkezett fiatalok barátkozásának a helyszíne volt – mondta az Interetno Fesztivál záróünnepségén Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének az elnöke.

Szabadka volt az a hely, amelynek a Városháza melletti tereken felállított Etnopolis nevű fesztiválvárosában a régi és az új, a hagyományos és a modern összefonódásában mutatták be a régi mesterségek művelői városunk és a vidék kulturális örökségének részét képező népi kézműves termékeket,.

– Örömömre szolgál, hogy városunkban ezekben a napokban a színpompás népviseletek, a zene, a tánc és az ifjúság jegyében teltek a napok, hogy a népművészetek hagyományos rendezvényének a résztvevői találkozhattak egymással s hogy új barátságokat köthettek, hogy megismerkedhettek a soknemzetiségű Szabadka sajátosságaival, azzal a várossal, amelyben a másság előnyt jelent s amelyben őrzik és ápolják ezt a sokszínűséget – emelte ki Bunford Tivadar.

10460_2.jpg

Leszögezte, hogy Szabadka nem csak ebben a térségben, hanem Európában és a világban is jól ismert vendégszeretetéről, együvé tartozásáról, az emberek egymás közti megbecsüléséről és a toleranciáról, majd elégedetten állapította meg, hogy az Interetno fesztivál városunkon kívül is bemutatkozott, s hogy a fesztiváli hangulatot megérezhették Kiskunhalas és Zenta polgárai is, ahol az Interetno napok keretében felléptek a népművészeti együttesek.

– Az Interetno Fesztivál tisztelt résztvevői! Hiszem, hogy a Szabadka jelképének, a Városházának a torony alatt örömteli, kellemes napokat töltöttek, s hogy szép emlékeket visznek magukkal wbből a városból. Abban a reményben, hogy jövőre ismét találkozunk a világ kultúráinak 16. seregszemléjén, a helyi önkormányzat és a magam nevében kívánok önöknek szerencsés utat és minden jót - mondta Bunford Tivadar.

Az Interetno Fesztivál szervezői a Népkör Magyar Művelődési Központ és Szabadka Városa volt.

10460_3.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop