Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka büszke Davor Štefanek sikerére

2016.08.20.

Szabadka ma este megmutatta, mennyire büszke Davor Štefanek aranyérmes birkózó sikerére. Rio de Janeiróban Szerbia számára Štefanek szerezte meg az első aranyérmet, akit több ezer szabadkai köszöntött. Štefanek a Városháza balkonjáról szólt az egybegyűltekhez. Elmondta, hogy most nagyobb lámpaláza van, mint amikor Rióban megkezdődött a döntő.

10446_1.jpg

– Köszönöm ezt a fogadtatást. Szabadka szereti a bajnokokat, ezt pedig egy újabb bizonyítéka annak, hogy Szabadka a sportok városa. Megígértem az olimpiai aranyérmet, s megtartottam szavamat. Be kell vallanom, hogy még nem vagyok tudatában annak, mit is értem el. Valószínűleg ehhez több hónapra lesz szükségem. Ez valami nagyon különleges, ez minden sportoló álma. Még egyszer köszönet a támogatásukért, de köszönöm Szabadka Városának, a Spartacus Birkózó Klubnak, amely hazahozott, köszönet a városvezetőknek a ezért a lehetőségért, köszönet a polgármesternek, a helyi sportügyi miniszternek, köszönet mindenkinek – mondta Štefanek.

Davor Štefanek a Városháza balkonjára Sreten Damnjanovićtyal lépett ki, aki már hosszú ideje az edzője, majd az olimpiai bajnokhoz csatlakoztak a szülei is, édesapja Damir, édesanyja Gyöngyi, testvére Danijel és családja, valamint Štefanek barátnője, Dolores is.

10446_2.jpg

Štefanek emlékeztetett rá, hogy szerette volna felülmúlni edzőjét, Damnjanovićot, hozzátéve, hogy véleménye szerint Damnjanović a legjobbak között foglal helyet, s most már tudja, hogy mégsem múlhatja felül, mert nagyon sok munkára van szükség, hogy kineveljen egy bajnokot, úgy, ahogyan azt az edzője tette nem is egyszer.

– Már csak az Európa-bajnoki aranyérmet szeretném megszerezni a jövő évi szerbiai Európa-bajnokságon. Nincs annál szebb, mint aranyérmet nyerni saját országodban. Ne feledjék, hogy Szabadkára még egy érem érkezik, amelyet Nikola Kalinić szerzett. Ugyanígy fogadjuk majd őt is, de arra kérem önöket, hogy szurkoljanak minden sportolónknak, akik Rióban versenyeznek. El sem mondhatom, milyen szép érzés látni, hogy milyen sokan gyűltek ma össze. Éljen Szerbia! – monda végezetül Davor Štefanek.

10446_3.jpg

A Köztársaság téren összegyűlt szabadkaiakat köszöntötte Sreten Damnjanović is, aki ugyancsak megköszönte a támogatást.  Kiemelte, hogy Davornak legalább olyan sikeresen kellene a nyomdokaiba lépni a Spartacus Birkózó Klub edzőjeként is.

Davor Štefanek beszéde előtt a Városháza balkonján először Štefanek barátja, Dušan Svilar jelent meg, aki több slágert adott elő. A program hivatalos részét követően Štefanek csatlakozott a Köztársaság téri tömeghez, autogramot osztogatott és fényképezkedett a jelenlevőkkel.

10446_4.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop