Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Štefanek megígérte az Európa-bajnoki aranyat is

2016.08.19.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a Városházán fogadta Davor Štefanekot, a szerb kötöttfogású birkózóválogatott tagját, aki a Rio de Janeiró-i Olimpiai Játékokon aranyérmet szerzett a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportjában, valamint Štefanek edzőjét, Sreten Damnjanovićot.

10444_1.jpg

A Polgármesteri Hivatalban megrendezett fogadást követően Bogdan Laban a sajtó képviselőinek elmondta, hogy Szabadka és Szerbia is büszke Davor Štefanekre.

– Ez boldog nap Szabadka számára. Mindenekelőtt mély és őszinte hála bajnokunknak, Davornak, aki boldoggá tette Szabadka Városát és Szerbiát. Mostantól 2016. augusztus 16-a aranybetűkkel szerepel a szabadkai és a szerbiai sport történetében. A Spartacus Birkózó Klub tagjai már eddig is szereztek olimpiai érmeket: Momir Petković 1976-ban Montreálban aranyat, Refik Memišević pedig 1984-ben Los Angelesben ezüstöt – ez pedig a harmadik olimpiai érem, amelyre rendkívül büszkék vagyunk – mondta Bogdan Laban polgármester.

Elmondta, hogy Szabadka Városa 2016. augusztus 20-án 20 órakor a Városháza díszbejáratánál ünnepi fogadást rendez Davor Štefanek olimpiai bajnok számára, s arra kérte a szabadkaiakat, hogy mutassuk meg aranyérmes birkózónknak, mennyire vagyunk büszkék elért sikerére.

Hozzátette: elkészült az emléktábla Štefanek nevével, amelyet Szabadka Város napján, szeptember 1-jén helyeznek e laz Olimpiai csobogón, amire Davor már régóta vágyott, s amit sikerült elérnie.

Štefanek megköszönte az őszinte fogadtatást, de kifejezte háláját Szabadka Városának, a Szerb Köztársaságnak, a Birkózó Szövetségnek, az Olimpiai Bizottságnak, a szövetségi kapitánynak, az edzőknek…

– Nem szeretek sokat beszélni. Amikor bejutottam a döntőbe azt mondtam: Én nem beszélek, hanem a szőnyegen dolgozok. Erre tanított meg edzőm, Sreten Damnjanović. Örülök, hogy visszatértem Szabadkára, birkózótermünkbe, amelyben – ahogyan Sreten mondogatja – ott él a birkózók ezreinek a szelleme. Ki tudja, talán ha ott maradok a nagybecskereki Proleterben, lehet, hogy nem szereztem volna meg az aranyérmet. Köszönetet mondok mindazoknak, akik bíztak bennem. Korábban azt mondtam: eredményeimmel fogom igazolni mindazt, amit belém fektettek, s remélem, hogy világbajnoki és olimpiai bajnoki címemmel ezt bizonyítottam is - mondta Štefanek.

10444_2.jpg

Megállapította, hogy birkózói pályafutása során elérte azt, amit eddig még senki sem, mégpedig megszerezte az aranyérmet az üzbegisztáni Taskentben megrendezett világbajnokságon és a riói Olimpián,  majd bevallotta, hogy Rio de Janeiróban a bajnoki emelvényen valamit mégis hiányolt.

– A riói Olimpia után szerettem volna elbúcsúzni a válogatottól, de nem a birkózástól is. A birkózók között én szereztem a legtöbb érmet, aranyakat is, de egy valami még hiányzik, az Európa-bajnoki cím. Kétszer jártam hozzá nagyon közel, kétszer voltam második. Jövőre hazánkban rendezik meg az Európa-bajnokságot, ezért januártól megkezdtem az előkészületeket. Mindent meg fogok tenni, és megszerzem az Európa-bajnoki aranyat is – ígérte meg Štefanek, hozzátéve, hogy még egy célja van: a szerb bajnoki címet visszaszerezni Szabadkának.

Sreten Damnjanović, a legendás hírű edző elmondta, hogy a Spartacus BK kiváló eredményeket ért el, s hogy örül annak, hogy Štefanek az olimpiai bajnoki cím megszerzésével felülmúlta tanítómesterét.

– Termünkben tényleg ezer szellem él. Ezt egyszer egy barátom, a nagy vízilabdázó, Zoran Janković mondta nekem. Egyszer ellátogatott hozzánk, bejött a terembe, s azt mondta: nem csoda, hogy ilyen eredményesek vagyunk, hiszen itt annyi birkózó szelleme él. Ezt jól megjegyeztem, s azóta ezt meséltem az érmeket szerző birkózók generációinak.  Štefanek mindig arról beszélt nekem, hogy szeretne felülmúlni engem, s most ez valóban sikerült neki. Mindent megtanult tőlem, most már csak az kellene, hogy átvegye tőlem az edzői tisztet, s ezzel teljesülni fog minden vágyam. Ő az egyetlen versenyzőm, aki hű maradt Szabadkához, Szerbiához, s minden eredmény, amit elér, Szabadkáért és Szerbiáért teszi – húzta alá Damnjanović.

Davor Štefanek Bogdan Labannak az Olimpiai Játékok jelével ellátott pólót ajándékozott, míg Sreten Damnjanović Laban polgármesternek, valamint Nemanja Simovićnak, a Városi Tanács sportért felelős tagjának átadta Momir Petković birkózó ajándékait.

10444_3.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop