Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Gazdasági hírek

Új számítógépek az építésügyi engedélyek hatékonyabb kibocsátásához

2016.07.17.

Prof. dr. Zorana Mihajlović, a Szerb Köztársaság Kormányának alelnöke, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter ma a Képviselők Klubjában 102 számítógépet nyújtott át a helyi önkormányzatok és más szervek képviselőinek, ami lehetővé teszi, hogy a beruházók még rövidebb időn belül megkapják az elektronikus építésügyi engedélyeket. Szabadka Város nevében a számítógépeket Nataša Aleksić, a Városi Tanács tagja vette át.

10347_1.jpg

Célunk, hogy Szerbiában folyjon a munka és az építkezés, s hogy Szerbia felkerüljön a Világbank listájának első 30 országa közé – mondta Zorana Mihajlović az új számítógépeket átvevő városok és községek képviselőinek, majd bejelentette, hogy az építési engedélyek kibocsátásának sikeres reformját követően küszöbön áll a kataszter reformja, a polgárok és a befektetők számára az egyik legfontosabb reform.

Az építésügyi engedélyek most sokkal kevesebb papírmunkával, igen rövid időn belül megkaphatók, miközben az építési engedélyekre átlagosan csupán nyolc napot kell várni.

Emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt, amikor megkezdődött az építésügyi engedélyek kibocsátásának a reformja és a tervezésről és építésről szóló új törvény kidolgozása, a Világbank számításai szerint az engedélyekre kilenc hónapot kellett várni, de megtörtént, hogy a beruházó két-három, vagy négy évet is várt a papírokra.

Ma minden befektető tudja, hogy a kérelem benyújtásától számított legfeljebb 30 napon belül választ kap, egyes községekben pedig az engedély nyolc munkanapon belül megkapható – emelte ki a Kormány alelnöke, majd hozzátette, hogy Szerbia leginkább az építésügyi engedélyeknek köszönhetően a Világbank Doing Business versenyképességi rangsorában 32 helyet lépett előre.

Zorana Mihajlović elmondta, hogy a Köztársasági Földmérő Intézet a Világbankkal együttműködve 85.000 eurót különített el 102 számítógép vásárlására, hogy még gyorsabbá és színvonalasabbá tegyék az önkormányzatok munkáját.

Az elkövetkező időszakban a prioritások egyike a kataszter megreformálása lesz, hogy a polgárok a Köztársasági Földmérő Intézethez kérelmeiket elektronikus formában is benyújthassák, amivel csökken a sorban állás, a korrupció és a várakozási idő.

A számítógépek mellett Zorana Mihajlović ma külön elismeréseket nyújtott át Zombor, Valjevo, Kruševac, Versec és Smederevo városoknak, továbbá Óbecse, Svilajnac, Veliko Gradište, Ruma és Apatin községeknek, amelyek a leginkább hozzájárultak az e-engedélyek hatékony alkalmazásához, mivel a legnagyobb arányban oldották meg a beruházók kérelmeit.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop