Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Gazdasági hírek

Vajdasági tanácskozás az energetikáról 2016

2016.06.30.

A Szabadkai Városháza dísztermében a szabadkai Magyar Főkonzulátus, Vajdaság AT Képviselőháza és a Magyar Nemzeti Kereskedőház újvidéki és szabadkai székhelyű regionális képviseletei szervezésében tartották meg ma az idei vajdasági energetikai tanácskozást.

10257_1.jpg

Dr. Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja köszöntőjében többek között hangsúlyozta: ezen az üzleti fórumon a potenciális szerbiai felhasználók tájékozódhatnak az energetikával foglalkozó magyarországi cégek kínálatáról, a pénzügyi intézmények képviselői pedig előadásaikban bemutatják bizonyos projektumok és programok finanszírozási lehetőségeit.

Szabadka város nevében a jelenlevőket Horváth Tímea polgármester-helyettes üdvözölte, elmondva, hogy hálásak vagyunk a magyar kormány új külpolitikai irányultságáért, amelynek értelmében a Pannon síkságra mint egységes gazdasági térségre tekintenek, ami rendkívüli fontossággal bír számunkra, hiszen számos előnyt biztosít a gazdaság, a beruházások és a fejlesztési tevékenység vonatkozásában.

Köszönetet mondott a szakelőadóknak, amiért eddigi tapasztalataikat megosztják velünk, mivel azok rendkívül jelentős iránymutatók Szerbia európai integrációjának útján.

10257_2.jpg
Horváth Tímea

– Bár Szabadkán ezzel a témával kapcsolatban először szerveznek tanácskozást, a szervezők az elmúlt időszakban egyéb témákról Vajdaság-szerte már több konferenciát is tartottak. Nem csak azt bizonyítja ez a tény, hogy Magyarország kormánya hajlandó az együttműködésre, hanem egyúttal esélyt is jelent a vajdasági gazdasági tényezők érvényesülése szempontjából – mondta Horváth Tímea.

Hangsúlyozta az a meggyőződését, hogy a magyar gazdasági szubjektumok továbbra is számíthatnak Szabadkai város helyi önkormányzatának támogatására, és városunkra partnerként tekinthetnek. Horváth Tímea említést tett arról, hogy ezen a tanácskozáson az energiahatékonyságról is tájékozódhatunk, továbbá a megújuló energiaforrásokról és a projektumok pénzelési módozatairól.

– Az alternatív energiaforrások vonatkozásában ki kell használnunk Vajdaság lehetőségeit az erőforrásokkal való hatékonyabb gazdálkodás céljából, ami nem csupán kihívást jelent számunkra, hanem óriási esélyt is, mégpedig nemcsak Szabadka és Vajdaság, hanem egész Szerbia esetében. Nagyon lényeges, hogy megvalósítsuk a fenntartható gazdasági fejlődést, amely figyelembe veszi és tiszteletben tartja a természeti adottságokat és feltételeket, óva mindeközben környezetünket – hangoztatta Horváth Tímea.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop