Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Csökken az illegális bevándorlók száma

2016.07.25.

Aleksandar Vulin, köztársasági munkaügyi, foglalkoztatási, harcos-ügyi és szociálpolitikai miniszter ma, miután ellátogatott a szabadkai Ideiglenes Migráns-befogadó Központba kijelentette, hogy a katonaság és a rendőrség együttes akcióinak, és a szerb-bolgár, illetve szerb-macedón határ fokozott ellenőrzésének köszönhetően csökken a Szerbiába érkező migránsok száma.

10385_1.jpg

Leszögezte, hogy bárki, aki legálisan akar belépni országunkba, ezt jogában áll kérni, de illegálisan erre senkinek sincs joga.  Aleksandar Vulin elmondta, hogy a feketepiacon megjelent egy információ, miszerint jelentősen megnőtt az az összeg, amelyet az embercsempészek a migránsoktól kérnek, mert mindenki érzi, hogy Szerbia szigorúbban ellenőrzi a határokat, s hogy ezt fogja tenni a jövőben is.

Aleksandar Vulint a központba elkísérte dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium államtitkára, Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, népesedési és nemi egyenjogúsági titkár, Vladimir Cucić menekültügyi biztos, Milimir Vujadinović, a szabadkai migránsügyi és a migránsfolyamatok megoldására irányuló tevékenységet koordináló munkacsoport elnöke, valamint Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociálisvédelemért és egészségügyért felelős tagja. A miniszter a látogatást követően elmondta, hogy a megtett intézkedésekkel számos csempészútvonalat sikerült felszámolni.

Mint mondta, Szerbia nem lehet egyetlenegy kormány politikájának, sem az EU közös politikája hiányának a túsza sem, hanem meg kell védenie saját területét.  

A miniszter, a magyar határ felé elindult migránsok körüli legutóbbi történések kapcsán hangsúlyozta, hogy biztosítani kell a törvényességet, s hogy nem engedhető meg a közrend veszélyeztetése, a közlekedés akadályozása.

- Az állam a migránsok számára biztosította a szállást és mindazt, amire szükségük van, de a szerbiai hatalom nem fogja megengedni, hogy a békés tiltakozás a közrendet és a békét fenyegető helyzetté nőjje ki magát - üzente Aleksandar Vulin.  

RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop