Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Átadták rendeltetésének a Zentai út – palicsi Víkend-telep közötti gázvezetéket

2016.07.25.

Jelképes szalagátvágással és a gázfáklya meggyújtásával Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a palicsi terelőútnál (Újvidéki út) átadta rendeltetésének a Zentai út – palicsi Víkend-telep közötti újonnan megépített gázvezetéket. A – a szabadkai városi szennyvíztisztítótól a  palicsi Víkend-telepen található víztoronyig húzódó – több mint 10 kilométeres vezeték megnyitásánál jelen volt a beruházó,  a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat (KKV) igazgatója, Dragan Božinović és több munkatársa is.

10384_1.jpg

Palics gázellátását mától két félgyűrű biztosítja: a régi, nyugati vezeték, amelynek a kapacitása elégtelen a teljes Palics Gyógyfürdő ellátásához, valamint az új, keleti félgyűrű – mondta újságírók számára Bogdan Laban polgármester, majd hozzátette, hogy a palicsi terelőútnál húzódó gázvezeték építésébe több mint 15 millió dinárt fektettek, amibe nem számolták bele a munkálatokat és a beruházó részvételét.

– Ha szeretnénk fejleszteni a turizmust, az egészségügyi és fürdői turizmust, előfeltételeket kel teremtenünk ahhoz, hogy az ellátás szempontjából fontos energiahordozó rendelkezésre álljon – mondta Bogdan Laban.

A polgármester köszönetet mondott a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalatnak, mert ezt a beruházást – mint mondta – kizárólag a gázművek előző időszakban megvalósított nyereségéből finanszírozták.

– Ez jó példa arra, hogy hogyan is kellene gazdálkodniuk a kommunális közvállalatoknak, hogyan segítsék az alapítót, Szabadka Városát abban, hogy áthidaljunk minden felmerülő akadályt. Az elkövetkező néhány év alatt Palicsot jelentős turisztikai célállomássá kell fejlesztenünk, ami prioritásként szerepel nem csak a tartományi, hanem a köztársasági kormány programjában is – hangsúlyozta Bogdan Laban polgármester.

Dragan Božinović elmondta, hogy minden potenciális gázfogyasztó, aki a most megépült vezeték mentén található, a Szabadkai Gázművek KKV új üzletpolitikájával összhangban jelenleg ingyenesen kapcsolódhat rá a gázvezetékre.

– Az újonnan megépült vezeték nem csak a Zentai út – Víkendtelep közötti fogyasztókat, hanem a jövőt is szolgálja, mivel minden, a palicsi Gyógyfürdőben megvalósuló új beruházás rendelkezésére áll majd a földgáz.  Ez azt jelenti, hogy a beruházónak nem kell várnia az energiaforrásra a közigazgatási és a polgári eljárás miatt – emelte ki Dragan Božinović.

Mint mondta, a Szabadkai Gázművek KKV – azt követően, hogy kezdeményezték Palics északkeleti részén, a Víkend-település helyén egy komoly idegenforgalmi központ kialakítását – üzleti tervében, önkezdeményezésre, néhány éve megkezdte az előkészületeket a 600 kilométer hosszú szabadkai gázhálózat további bővítésére, amely az aktuális csatlakozások mellett kizárólag a város jövőjét, annak fejlődését és előrehaladását szolgálja.   

Palics keleti részén a gázvezeték építését 2013-ban kezdték, kisebb, 700-1000 méteres szakaszok kiépítésével, majd az idén, egy 8 kilométeres szakasszal együtt elkészült a több mint 10 kilométeres vezeték. A munkálatokkal a közbeszerzési eljárást követően a szabadkai Teraxot és az új-belgrádi Kablprojektet bízták meg.

Jelenleg Szabadkán több mint 9000 gázfogyasztót tartanak nyilván.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop