Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az Egészségház használatba kapott egy betegszállító járművet

2016.07.21.

A Fejlesztési és Együttműködési Kezdeményezés (IDC) civil szervezet ma a szabadkai Egészségház képviselőinek használatba adott egy betegszállító járművet, amely a migránsok, de a többi polgár egészségéről való gondoskodást szolgálja.  A jármű átadásánál az IDC és az Egészségház képviselői mellett jelen volt Milimir Vujadinović, Szabadka Város migrációs helyzetet figyelemmel kísérő és a migrációs mozgás megoldását koordináló munkacsoportjának az elnöke, valamint Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális ügyekért és egészségügyért felelős tagja.

10369_1.jpg

Milimir Vujadinović a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az Egészségház gyakran nem tud minden címre eljutni, ahol segítségre van szükség, s hogy ez egy lépés a gondok enyhítése érdekében.

– A járművel a horgosi és a kelebiai határátkelőnél, illetve az Ideiglenes Befogadó-központban tartózkodó migránsoknak, de a szabadkai polgároknak is segítséget nyújtanak – mondta Vujadinović.

A kelebiai határsávban a higiénés viszonyok fenntartása – ahol bizonyos számú migráns tartózkodik – nem tartozik Szabadka Város hatáskörébe, ezt a kérdést azonban sikerült a Save the children szervezet segítségével megoldani – mondta Vujadinović, majd hozzátette, hogy a migránsválság Szabadkának egy dinárjáb a sem került, mivel a Szerb Köztársaság Menekült- és Migrációügyi Biztossága a szerb Kormány döntése alapján Szabadka Városának megtérített minden eddig felmerült költséget.

Mila Bogdanović Dujmić, a szabadkai Egészségház igazgatója közölte, hogy a migránsoknak, különösen pedig a nőknek és a gyermekeknek mind gyakrabban van szükségük orvosi segítségre, s hogy ez az ideiglenes adomány megkönnyíti az intézmény mindennapi munkáját.

– A helyzet napról napra változik. Elég sok a terhes nő, a gyermek, sok a sérülés, a fogfájásos és más egészségügyi panasz a migránsok körében. A járművet betegszállításra használjuk a Befogadó Központból és a határról az orvosi rendelőkig, hogy a rászorulók megfelelő orvosi ellátásban részesüljenek, de polgártársaink esetében is, ha arra szükség mutatkozik – mondta Mila Bogdanović Dujmić.

Miodrag Nedeljković, a Fejlesztési és Együttműködési Kezdeményezés (IDC) igazgatója elmondta, hogy a szervezet által Szabadka Városnak nyújtott segítség a jó partneri kapcsolatok kiépítésének a folytatását jelenti, s mivel az IDC a szabadkai Befogadó Központban saját orvos-csoportot állomásoztat, szükség mutatkozott rá, hogy javítsák az orvosi segítségre szoruló emberek szállítását az Egészségházig.

– Milimir Vujadinović népképviselő lépett velünk kapcsolatba, s azt kérte, segítsünk a szabadkai Egészségház által nyújtott szolgáltatások fokozásában. Amíg arra szükség van, a betegszállító az Egészségház rendelkezésére fog állni. Abban is megállapodtunk, hogy ez a jármű ne csupán a migránsok egészségvédelmét szolgálja, hanem Szabadka minden polgáráét is – hangsúlyozta Miodrag Nedeljković.

10369_2.jpg

A járművet a Köztársaság téren adták át,  ezt követően pedig Ilija Đukanović Mila Bogdanović Dujmićtyal és Miodragom Nedeljkovićtyal a szabadkai Egészségház igazgatóságán az intézmény és az emberbaráti szervezet közötti együttműködés fokozásáról cserélt véleményt.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop