Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Járműveket kaptak a szülői kíséret nélküli kiskorú migránsokról gondoskodó intézmények

2016.07.15.

Aleksandar Vulin, köztársasági munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi miniszter ma a belgrádi Gyermek- és Ifjúságnevelési Intézetben kilenc gépjármű kulcsait nyújtotta át azoknak az intézményeknek, amelyek a kíséret nélkül érkező kiskorú migránsokról gondoskodnak: a belgrádi Vasa Stajić Gyermek- és Ifjúságnevelési Intézetnek, a niši Ifjúságnevelési Intézetnek, valamint a szabadkai Kolevka Gyermekotthonnak. A Kolevka Gyermekotthon nevében négy jármű (két személygépkocsi, egy haszonjármű és egy kombi) kulcsait Nenad Kozomora, az intézmény igazgatója vette át. Az eseményen jelen volt dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium államtitkára, és Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális ügyekért és egészségügyért felelős tagja.

10344_1.jpg

A négy személygépkocsi, két haszonjármű és három kombi beszerzésére 157.789,99 eurót fordítottak. A járműveket a szerbiai migránsoknak történő állandó segélyszállítás támogató projekt keretében szerezték be, amely számára az Európa Tanács Fejlesztési Bankja tavaly 2,3 millió euró térítésmentes támogatást hagyott jóvá.

Vulin miniszter köszönetet mondott az adományért, amelyet Szerbia számára hagytak jóvá bármilyen feltételek megszabása nélkül, csak hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik a migránsokról gondoskodnak, s kiemelte, hogy a járműveket az intézmények más használói számára is igénybe vehetik, nem csak a migránsok szükségleteire.

A nemzetközi közösség ezzel fejezi ki, mennyire értékeli azt, amit polgáraink tettek a bajba jutott emberek megsegítésére, a humánus és szervezett munkát a migránsokról való gondoskodás érdekében - emelte ki a miniszter, majd hozzátette, hogy a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium valamint a szerb Kormány továbbra is felelősséggel viseltetik a migránsválság iránt.

10344_2.jpg
Nenad Ivanišević, Ilija Đukanović, Nenad Kozomora

Nenad Kozomora elmondta, hogy a Kolevka Gyermekotthonnak már voltak tapasztalatai a kiskorú migránsok befogadásában, hiszen az előző időszakban mintegy 600 éjszakázást jegyeztek fel.

− Folyamatban van egy új létesítmény építése, amely kizárólag a kiskorú migránsok befogadására szolgál, így jobb feltételekkel rendelkezünk majd a kormánypolitika végrehajtásához - mondta Kozomora igazgató.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop