Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Predrag Vuletić bejelentette: bejárja a tartomány összes szociálisvédelmi intézményét

2016.07.06.

Predrag Vuletić, tartományi szociálisvédelmi, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma munkalátogatáson Szabadkán járt. A tartományi titkár a Városházán találkozott Ilija Đukanovićtyal, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagjával, valamint Miroslava Babićtyal, a Polgármesteri Hivatal ügyvezető főnökével, akik az ágazat aktuális helyzetéről tájékoztatták a vendéget.   Vuletić a munkajellegű látogatása során bejárta a Kolevka Gyermekotthont, a szabadkai ideiglenes Migráns-befogadó Központot valamint a Horgosi határátkelőt, ahol informális migráns-tábor található.

10293_1.jpg

A tartományi titkár megbeszélést folytatott a városi hatalom képviselőivel valamint Nenad Kozomorával, a Kolevka Gyermekotthon igazgatójával. Mint elhangzott, a munka során tapasztalt eddigi alapvető gondot a nem elégséges együttműködés és kommunikáció jelentette a tartományi Kormány szociális védelemért felelős képviselőivel.

Kozomora hangsúlyozta, hogy a tartományi Kormányból az utóbbi három évben senki sem látogatott el a Kolevka Gyermekotthonba. Mint mondta, az Otthon bővítése A kíséret nélküli kiskorú migránsok támogatása elnevezésű projekt keretében valósul meg, amihez az eszközöket az illetékes minisztérium biztosította a svájci Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség révén, amelyet Svájc központi kormánya pénzel.

Milimir Vujadinović, a migránsok mozgását figyelemmel kísérő és a migránskérdés okozta gondok megoldására irányuló tevékenységet koordináló városi bizottság elnöke kiemelte, hogy a Tartomány nem gondoskodott az ideiglenes befogadó központról, s hogy ez volt a tartományi Kormány képviselőinek első látogatása.  Mint mondta, a Tartományi Migrációügyi Tanács, amelyet a tartományi Kormány 2015 augusztusában hozott létre, nem mutatott érdeklődést a szabadkai befogadó központnak és a migráns-kérdés megoldásának a támogatása iránt.

10293_2.jpg

Predrag Vuletić, tartományi ágazati titkár rámutatott az összes hatalmi szint közötti folyamatos kommunikáció és együttműködés jelentőségére a szociálisvédelem területén.

Ellátogatunk minden szociálisvédelmi intézménybe, amelynek az alapítója a tartományi Kormány. Ezt követően együttes megbeszélést tartunk, amelynek hozzá kell járulnia az összes hatalmi szint közötti kommunikáció és együttműködés előmozdításához a végső felhasználókig vezető úton – jelentette be a tartományi titkár, aki arra kérte a helyi önkormányzatot és a szociálisvédelmi intézményeket, hogy kísérjék figyelemmel az ágazati titkárság által kiírt pályázatokat, hangsúlyozva ezzel a projektalapú finanszírozás jelentőségét.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop