Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Palicson megnyílt a 171-ik Nyári Turistaidény

2016.06.25.

A palicsi Vigadó volt a helyszíne a 171-ik nyári turistaidény hivatalos és ünnepélyes megnyitójának. Ez a szezon is alkalmat nyújt a látogatóknak arra, hogy számos művelődési és szórakoztató tartalommal ismerkedjenek meg. A rendezvény keretében a palicsi turizmus fejlesztésében elért sikerekért, a fejlesztéshez való hozzájárulásért, a régió turisztikai potenciáljának idei propagálásáért elismeréseket is kiosztottak.

10245_1.jpg

Nebojša Daraboš, a Városi Tanács turizmussal, beruházásokkal és nemzetközi együttműködéssel megbízott tagja üdvözlő beszédében kiemelte: Szabadka város új vezetőségének programjában külön hangsúlyt fektetnek Palicsra, mint turisztikai úti célra, illetve desztinációra, amelybe az elkövetkező időszakban újabb befektetésekre kerül sor. A tervek reálisak, több, különböző irányt és lépést ölelnek fel, amelyeket párhuzamosan valósítanak meg.

– Az első irány, illetve célkitűzés a szabadkaiak visszatérése, illetve visszacsábítása Palicsra, mégpedig számos új rendezvény segítségével az idényben a tóparton, továbbá a városközpontban esedékes rendezvények egy részének a kihelyezésével – mondta Daraboš.

10245_2.jpg
Nebojša Daraboš

A másik irány a város ráhatása közvetlen beruházások révén a meglevő látnivalók és látványosságok felújítására – hangsúlyozta Daraboš -, és hozzátette, hogy itt elsősorban a termálvizes medencék körüli terület megújítására és rendezésére gondol, ami a turistákat is vonzaná.

– A hatalom magasabb szintjeiről érkező eszközökből és a városi pénzekből ezt a területet viszonylag gyorsan, rövid idő alatt sokkal látványosabbá és vonzóbbá lehetne tenni. A jövőben - mindenképpen párhuzamosan - a terveket is el kellene készíteni azzal kapcsolatban, hogy a magántőke bevonásával, vagy a közpénzek és magánbefektetők partnerségi kombinációjával új medencekomplexum épüljön, fedett és nyitott medencékkel és látványos tartalmakkal – hangsúlyozta Nebojša Daraboš.

A harmadik irány szerinte az a stratégiai célkitűzés, hogy újabb erőfeszítések révén a jövőben igazi nagybefektetőket csábítsanak Palicsra, akik szeretnének ebben a térségben gazdálkodni, és invesztálnának mindenekelőtt a gyógyfürdői és szállodai kapacitásokba, tiszteletben tartva Palics történelmét és státusát.

Bunford Tivadar, Szabadka város képviselő testületének elnöke a 171-ik palicsi nyári turistaidény megnyitása során egyebek mellett elmondta: A város új vezetősége olyan tartalmakkal szeretné bővíteni, nemesebbé tenni Palicsot, amelyek összhangban vannak az új évszázaddal, visszaadva mindeközben Palicsfürdő régi fényét.

10245_3.jpg
Bunford Tivadar

– Palics már évek óta lehetőséget nyújt különböző rendezvények megtartására. Érdekünkben áll, hogy a mai értékek szellemében és fényében olyan szintű programokat és rendezvényeket szervezzünk, amelyek idecsábítják, idecsalogatják nemcsak a hazai, hanem a külföldi turistákat is, kedves polgártársaink számára pedig egyúttal meghitt és biztonságos helyszínt nyújtva ahhoz, hogy élvezzék ezeket a tartalmakat – hangsúlyozta Bunford.

Aláhúzta ugyanakkor, hogy a városvezetés az elkövetkező időszakban a Palicsi tó vízminőségének javításán is dolgozni fog, és hogy ezzel a tevékenységgel lehetőség és tér nyílik új programtartalmak és rendezvények elindítására, illetve szervezésére.  

– Az idei nyári idényre a szervezőknek sok gazdálkodási tapasztalatot és elégedettséget szeretnék kívánni, a résztvevőknek, a vendégeknek és minden jelenlevőnek pedig felejthetetlen pillanatokat a mi Palicsfürdőnkön – üzente Bunford Tivadar.

A palicsi turizmus fejlesztéséhez való rendkívüli hozzájárulásért, a régió turisztikai potenciáljának eredményes promóciójáért az idei évben elismerésben részesült a Palics Vitorlás Klub és a Kapitányréti Csárda.
 

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop