Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A felelősségteljes munka látható eredményekkel járt

2016.06.21.

– Úgy vélem, hogy az elmúlt két évben, az egyes emberekre és szakmaiságukra elhangzott bírálatok ellenére sikerült felelősségteljes munkát végeznünk, jó gazda módjára viselkedtünk, s hogy láthatóak az elvégzett munkánk eredményei – mondta Maglai Jenő Szabadka Város polgármestere a Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatóján, amelyen ismertette a hat havi munkáról szóló jelentést.

10234_1.jpg

Megállapította, hogy a héten, az új polgármester megválasztása után megszakad az az agónia, amelyben a város február eleje óta szenved, mert – mint mondta – akkor mindenki csak a választásokkal kezdett el foglalkozni. Kiemelte, hogy megbízatási ideje alatt felelősségteljes munka folyt, hogy megállították a városi vagyon megkopasztását és a költségvetési eszközök széthúzását, valamint a közvagyonnal szembeni hanyag viszonyulást.

Az elmúlt két és fél év alatt megkezdett, befejezett vagy a megvalósítás felé legjobb úton haladó projektekről szólva Maglai Jenő hangsúlyozta: elégedett, amiért Németország és Szerbia pénzügyi együttműködése keretében – amelyet a német kormány folytat a KfW fejlesztési bankon keresztül, a Palicsi-tó és a Ludasi tó biodiverzitásának a megőrzésére 6,5 millió eurós térítésmentes projekttámogatást hagytak jóvá, mely eszközöket a város 2017-től kezdve folyamatosan használhat fel.

Emlékeztetett rá, hogy elfogadásra került a Palicsi-tó térségének turizmus-fejlesztési programja is, hogy a munka 80% elkészült a nemzetközi versenypályázat kiírásához, amivel megteremtődtek a versenypályázat kiírásának a feltételei, ami után rövidesen meglesz az első stratégiai beruházó a palicsi szállodai kapacitások kiépítésére.

Emlékeztetett rá, hogy befejeződött a Népszínház épülete átalakításának, felújításának és bővítésének a 4. üteme, s hogy most folynak a 225 millió dinár értékű 5. ütem munkálatai. Bejelentette, hogy rövidesen kiírják a közbeszerzési eljárást a munkálatok 62 millió dinár értékű 6. ütemére.

A Zsinagóga épületén folyó munkálatokról szólva elmondta, hogy befejeződött mind a négy homlokzat felújítása, valamint a tetőszerkezeti munka, elkészült a Zsinagóga belső tere rendezésének teljes dokumentációja, folyamatban van a közbeszerzési eljárás, és hogy őszre meg kellene kezdeni a Zsinagóga belsejének felújítását és átépítését.  

Elmondta, hogy megkezdődött a Regionális Hulladékgazdálkodási Központ építése, ami összesen 24 millió eurós beruházást jelent, és hogy idén nagy munkát végeztünk a gyűjtőcsatorna-hálózat és a központi víznyomócső építésén – melyek szerződéses értéke öt millió euró, és hogy lezárult a versenypályázat a 2-e számú vízgyár építésére, melynek értéke három és fél millió euró. A megtakarításokból – 780.000 euró értékben – leszerződték az 1-es vízgyár rendezésének a munkálatait.  

Elmondta még, hogy a Város 2015-ben nagy értékben vásárolt vagyontárgyakat.

– Megoldottuk a katonai vagyon kérdését és megvásároltuk az egykori Zorka Vegyi Művek területét. Az utóbbi 2-3 évtizedben a város nem szerzett ilyen értékű vagyont – hangsúlyozta Maglai Jenő.  

Szavai szerint 2015-ben Szabadka Város területén mintegy 4.600 ember állt munkába, a városban a munkanélküliség aránya 10 százalékos, ami hazánkban az egyik legalacsonyabb munkanélküliségi ráta.

Maglai Jenő elmondta, hogy az egyik legnagyobb gondot az jelenti, hogy mind nagyobb számban hagyják el a várost a kettős állampolgársággal rendelkező fiatalok, valamint a munkáltatók azon gyakorlata, hogy munkaviszonyon létesítése helyett inkább egyetemista illetve ifjúsági szövetkezeteken keresztül alkalmaznak dolgozókat.

Maglai Jenő a sajtótájékoztató végén minden jót kívánt az új városvezetésnek, kifejezve azon reményét, hogy az fejlődést és előrehaladást hoz a városnak, a sajtó képviselőinek pedig további munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánt.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop