Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Palicsi- és a Ludasi tó környékének ökoturizmusa és környezetvédelme

2016.06.20.

A palicsi Öko-központban megtartották az első, képzést szolgáló műhelymunkát A Palicsi- és a Ludasi tó környéke ökoturizmusának és környezetvédelmének népszerűsítése elnevezésű projekt keretében.   A projekt célja előmozdítani az ökoturizmust és a természetes erőforrások fenntartható fejlődését szolgáló mechanizmusokat a vidékfejlesztés érdekében, illetve Szabadka Város területén feltételeket teremteni az ökoturizmus és a vállalkozások fejlesztéséhez a környezetvédelmi elvek tiszteletben tartása mellett. A projekt tervezett időtartama 9 hónap, mégpedig 2016. április elsejétől 2016. december 31-ig. A projekt tervezett költségvetése 7.450.000 dinár.

10231_1.jpg

A Palicsi- és a Ludasi tó környéke ökoturizmusának és környezetvédelmének népszerűsítése elnevezésű projektet úgy állították össze, hogy Szabadka Város területén a környezetvédelmi elvek tiszteletben tartásával egyidejűleg az ökoturizmus révén hozzájáruljon a helyi gazdaság fejlődéséhez.  A projekt felöleli a Szabadkai Homokvidék Tájvédelmi Területet, a Ludasi Tó Különleges Természeti Rezervátumot, továbbá Szabadka Város, a Palics Természeti Park és Tavankút területét.

A projekt támogatást nyújt Szabadka Város Gazdasági Titkársága számára a Szabadka Város 2014 – 2020 közötti időszakra vonatkozó mezőgazdaság- és vidékfejlesztési stratégiájának a megvalósításában, mégpedig az ökoturizmus és a környezetvédelem fejlesztésének a támogatásával a Szabadkai Homokvidék TT és a Ludasi tó KTR területén.

A projektnek hat eleme van: márkanevek, a turisztikai termékek és fogadóhelyek népszerűsítése és értékesítése, a vidékfejlesztést szolgáló helyi kapacitások fejlesztése, a vállalkozás-fejlesztés támogatása, a környezetvédelmi intézkedések előmozdítása, az infrastruktúra kiépítése és a projekt fenntarthatóságának a biztosítása.  

A projektet a Turizmus-kutatási és Tanulmányi Központ valósítja meg a helyi önkormányzati szervekkel, Szabadka Város Helyi Gazdaságfejlesztési Irodájával együttműködve (Szabadka Város Turisztikai Szervezetének és a Palics-Éudas KV koordinációja mellett). Emellett együttműködnek a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztériummal,   a német technikai együttműködési ügynökséggel (GIZ) valamint a magánvállalatokkal is, a tevékenységeket pedig támogatja a Természetvédelmi Világalap és a Dunai Kompetencia Központ.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop