Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bajorországi küldöttség Szabadkán

2016.06.03.

Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke ma a Városháza Zöld termében találkozott a németországi Bajor szövetségi tartomány képviselőházának tagjával, a Bajor ASB elnökével, Hans-Ulrich Pfaffmannal, aki a német ASB (Arbeiter-Samariter-Bund) küldöttségével érkezett városunkba.

  10197_1.jpg

A fogadásra az előtt került sor, hogy a Kolevka Gyermekotthonnak átadták azt a speciális járművet, amelyet a Kolevka védenceinek az iskolába illetve a napközibe történő szállítására használnak majd. A járművet a bajor ASB a szerbiai partnerével, a Fejlesztési és Együttműködési Kezdeményezéssel (IDC) együttműködve adományozta a Kolevkának.

Bunford és Pfaffmann megállapították, hogy ha gyerekekről van szó, számukra meg kell adni minden segítséget és támogatást fejlődésük zavartalansága érdekében.

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy a szolidaritás, a humanizmus, az együttérzés fontos emberi tulajdonság, s hogy a humanitárius munkában nagy jelentőségű az együttműködés, különösen a kis, lokális közösségek szintjén, mert bajban és válsághelyzetekben az ilyen közösségek tagjai segítenek a leginkább egymáson, még akkor is, ha országhatárok választják el őket.

A szívélyes és baráti beszélgetés során mindketten elégedettségüknek adtak hangot Szabadka és München többéves, határon átnyúló együttműködése kapcsán. Úgy vélték, hogy meg kellene vitatni a két város intézményesített együttműködésének a lehetőségét, és kiemelték, hogy jó lenne létrehozni az egyetemisták és fiatalok tudás- és tapasztalatcseréjét.  

A találkozón jelen volt Ladóczki Gyula, a Városi Képviselő-testület titkára és Nenad Kozomara, a Kolevka Gyermekotthon igazgatója.

Média Központ és Protokoll
Nyilvános felhívás a 2021. évi költségvetésről tartandó közvitára
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop