Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Folytatni Szabadka és Érd együttműködését

2016.06.03.

Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke ma a Városházán fogadta a magyarországi Érd város küldöttségét is – Mészáros T. András polgármestert és Baracskai Angélát, Érd testvérvárosi kapcsolatokkal foglalkozó menedzserét. A megbeszélésen jelen volt Ladóczki Gyula, a Városi Képviselő-testület titkára és Nagy Kiserős Melinda, a Helyi Gazdaságfejlesztési Osztály vezetője.

10196_1.jpg

Bunford Tivadar köszönetet mondott Mászáros T. Andrásnak a látogatásért és elismerően szólt Szabadka és Érd sokéves együttműködéséről. Hangsúlyozta, hogy Szerbia és Magyarország kapcsolatai történelmi csúcson vannak, és köszönetet mondott a magyar Kormánynak a szabadkai Zsinagóga felújításához nyújtott pénzügyi támogatásért.

– Hiszem, hogy Szabadka és Érd együttműködése színvonalas lesz ebben az új megbízatási időszakban is. Igyekszem majd munkámmal hozzájárulni Szabadka Város további fejlődéséhez, különösen, amikor a gazdaságról, a középiskolák hálózatáról és a turizmusról van szó. Szeretném, ha Palicsnak visszaadnánk a régi fényét és azt a jelentőségét, amellyel annak idején Palics Gyógyfürdőként büszkélkedhetett. Szabadka Város gazdag történelmi hagyományaiból kiindulva egy bizonyos értelemben kötelességünk is – mondta többek között Bunford Tivadar képviselő-testületi elnök.

Érd polgármestere gratulált Bunford Tivadarnak és Ladóczki Gyulának a Városi Képviselő-testület elnökévé és titkárává történt megválasztásukhoz, sok szerencsét és sikert kívánva további munkájukhoz. Köszönetet mondott a szívélyes fogadtatásért, hangsúlyozva, hogy szeretné, ha tovább folytatódna a két város együttműködése.

Mászáros T. András elmondta, hogy jelenleg Érden hidakat és iskolákat építenek, az utóbbi néhány évben sokat fektettek az úthálózat és a kommunális infrastruktúra fejlesztésébe, ami hozzájárult a város fejlődéséhez és a befektetők betelepüléséhez.
 
Érd Város gazdasága is bemutatkozott a SuSajam 2016 elnevezéssel június 2-a és 4-e között a szabadkai Sportcsarnokban megrendezésre kerülő 10. Nemzetközi és Regionális Vásáron, s a látogatásra is ennek keretében került sor.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia