Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megújult a Zsinagóga északi homlokzata is

2016.06.03.

Maglai Jenő Szabadka Város polgármestere ma megtekintette a Zsinagógát, amelyen befejeződtek a felújítási munkálatok az utolsó, leginkább szembeötlő északi homlokzaton is. Ebből az alkalomból elmondta, hogy a Zsinagóga négy homlokzatának és a tetőszerkezetnek a felújítására több mint 40 millió dinárt költöttek, a magyar Kormány pedig az épület belsejének a felújítására pedig 1,6 millió eurót különített el. A polgármester véleménye szerint két éven belül teljes egészében elkészülnek a szabadkai Zsinagóga felújításával.

10195_1.jpg

– Számomra rendkívül fontos, hogy a Zsinagóga esetében elvégeztük azt, amit két évvel ezelőtt megígértünk. Három évtizednyi várakozás után végre befejeződött ennek a rendkívül értékes műemléknek a külső felújítása.  A Zsinagóga visszanyerte eredeti fényét. Az egész tér így sokkal szebb lett. A kivitelezők és a munkálatokat felügyelő szakemberek véleménye szerint a Zsinagógának az elkövetkező 50 évben így kellene kinéznie – hangsúlyozta Maglai Jenő.

A Zsinagóga fenntartásáról a Városi Múzeum fog gondoskodni – mondta a polgármester, majd hozzátette: elkészültek a belső felújítási munkálatok tervei, a munkálatoknak pedig ősszel kellene elkezdődniük.

A Zsinagóga északnyugati homlokzata felújításának és értéknövelő fenntartásának a munkálatairól 2015. november 17-én a Városházán írták alá a közbeszerzési szerződést. A szerződést Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és a szabadkai Expres-servis vállalat (a kivitelező) felhatalmazott képviselői, a zombori Stanišić Vitrázsműterem, valamint a szabadkai Tim Vasilić és Yumol (az ajánlattevők csoportjának többi tagja) képviselője látta el kézjegyével.

A leszerződött munkálatok értéke áfával együtt 11.116.344 dinár. A Zsinagóga északnyugati homlokzatának a felújítására és értéknövelő karbantartására a pénzt Szabadka Város költségvetéséből biztosították.

10195_2.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop