Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás a Bijelo Polje-i küldöttség tiszteletére

2016.06.03.

Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma a Városházán megbeszélést folytatott Bijelo Polje küldöttségével, amelyet Džemal Ljušković, a Bijelo Polje-i Községi Képviselő-testület elnöke vezetett. A találkozón jelen volt Ladóczki Gyula, a Városi Képviselő-testület titkára és Slobodan Vojinović, a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara elnöke is.

10194_1.jpg

Džemal Ljušković emlékeztetett rá, hogy 2012 júniusában a szabadkai Városházán megállapodást írtak alá Szabadka és Bijelo Polje külön kapcsolatára, s hogy Szerbia és Montenegró legészakibb települései egyfajta kaput is jelentenek országaik számára, amelyeket többek között a nenzetek közötti összhang jellemez, majd hozzátette, hogy a két önkormányzat igen sikeres együttműködést folytat az oktatás, a szociális védelem és a kultúra terén.

Az elkövetkező időszakban fokoznunk kellene az együttműködést, különösen gazdasági téren – emelte ki Džemal Ljušković, majd elmondta: a szabadkai önkormányzat vezetőségétől – mivel a Szerb Köztársaság eljárásrendje értelmében szükség van a szerb Kormány jóváhagyására – elvárja, hogy megtegyen minden szükséges lépést a Szabadka és Bijelo Polje közötti testvérvárosi kapcsolatok mielőbbi megteremtéséért.

Bunford Tivadar köszönetet mondott a látogatásért, Szabadka új vezetőségének jövőbeni törekvéseiről pedig elmondta, hogy az új hatalom prioritásai között szerepel a gazdaság fejlesztése, Palics kiépítése és színvonalas turisztikai célterületként történő népszerűsítése, valamint új munkahelyek megnyitása.  

Ugyanakkor reményének adott hangot, hogy Szabadka Város új vezetése igyekszik majd olyan légkört teremteni, amelyben a munkanélküli fiatal, képzett, szakavatott és művelt fiataloknak lesz kilátásuk arra, hogy munkához jussanak, s hogy ezáltal városukban maradjanak.

A montenegrói község gazdasága bemutatkozott a SuSajam 2016 elnevezéssel június 2-a és 4-e között megrendezésre kerülő 10. Nemzetközi és Regionális Vásáron, s a látogatásra is ennek keretében került sor.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia