Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött az építőanyag-csomagok átadása a menekültek családjainak

2016.05.31.

Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagja ma Szabadkán, a Budva utca 2-es szám alatt a Josipović családnak átadta azt az építőanyag-csomagot, amelyet a Szabadka Város területén élő menekültek családjai lakhatásának megoldására, illetve lakhatási feltételeinek a javítására kiírt pályázat alapján ítéltek oda. Egy-egy család legfeljebb 330.000 dinár értékű építőanyagot kap, összesen pedig tíz család részesül ilyen támogatásban.

10181_1.jpg

A pályázat alapján odaítélhető építőanyagok teljes értéke 3.300.000 dinárt tett ki. Ennek 90 százalékát, vagyis 2.970.000 dinárt a Szerb Köztársaság Menekült- és Migrációügyi Főbiztossága, Szabadka Városa pedig 10 százalékát, azaz 330.000 dinárt folyósított - nyilatkozta ma újságíróknak Milimir Vujadinović. A közbeszerzési eljárás befejeztével Szabadka Városa 2016. május 17-én kötött szerződést az összesen 3.031.015,30 dinár értékű építőanyag leszállításáról.

- A Szabadka Város területén élő menekültek családjai lakhatásának megoldására illetve lakhatási feltételeinek a javítására az illetékes bizottság 2015. május 16-án írt ki nyilvános pályázatot. A pályázatra 31 kérelmező nyújtotta be a szükséges dokumentációt, közülük 10 kedvezményezettet választottak ki, hat családot Bajmokról és négyet Szabadkáról. Az ajánlattevő köteles 2016. június 6-ig leszállítani az építőanyagot a kedvezményezettek lakcímére - hangsúlyozta Milimir Vujadinović, majd hozzátette, hogy Szabadka Városa a Szerb Köztársaság Menekült- és Migrációügyi Főbiztosságának az év elején kiírt 4 pályázatára jelentkezett.

A Josipović család nevében az építőanyag-csomagot Ratka Josipović köszönte meg.  Elmondta, hogy 1994 óta, amióta Szabadkán élnek, nem kaptak semmilyen segítséget sem, s hogy most végre sikerül megjavítaniuk a nagy nehezen megszerzett házat, amelyben szerény körülmények között él férjével, Radivojjal és fiával, Želimirrel.

RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop