Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták a szerződést a gyűjtőcsövek cseréjéről az I. vízkivételi mű kútmezőjében

2016.05.25.

A Városháza Zöld termében ma aláírták a szerződést a központi városi vízkivételi mű, az I-es számú vízkivételi műben esedékes beruházásról. A szerződést a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat és az újvidéki Graditelj NS Építővállalat képviselője írta alá. Ez utóbbit az EBRD bank eljárási szabályai alapján lebonyolított közbeszerzéssel választották ki. A szerződést Maglai Jenő szabadkai polgármester jelenlétében a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatóhelyettese, Sánta Csaba és a Graditelj NS ÉV igazgatója, Ljupko Kalaba írta alá. A beruházás értéke 768.624,86 euró.

10164_1.jpg

Sánta Csaba a szerződés aláírását követően újságíróknak elmondta, hogy a beruházás során kicserélik azokat a régi, elhasználódott, rossz minőségű csöveket, amelyek a 18 méteres mélységi rétegekből emelik ki a nyers vizet és juttatják el azt a vízgyárig. Emellett új homokfogó épül – amely megakadályozza a homokszemcsék nyers vízben történő áramlását, illetve optikai kábeleket fektetnek le, amelyek a vízellátás megfigyelését és irányítását szolgálják majd.

A beruházás kiterjed annak a 66 méter hosszú kimeneti csőrendszernek a felújítására is, amely a feldolgozott vizet nyomás alatt juttatja el a szivattyúállomástól a főnyomócsőig, amely azután a vizet továbbítja a város vízvezeték-rendszerbe.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy a beruházás megvalósításával biztosítják a városi vízellátási rendszer zavartalan működéséhez és a fogyasztók jó minőségű ivóvízzel való ellátásához szükséges műszaki színvonalat. Csökkennek a vízveszteségek és a meghibásodás veszélyei, miközben biztosítják a rendszer működésének korszerű megfigyeléséhez és vezérléséhez szükséges adatforgalmat.

– A beruházás tervezett értéke egymillió euró. A négy német, szlovén, szlovák és szerb ajánlattevő közül az újvidéki Graditelj NS Építővállalat 768.624,86 euró értékű ajánlatát választották ki – mondta Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette, hogy a beruházáshoz szükséges eszközöket a Szabadka Város vízrendszerei fejlesztési projektjének megvalósítása során elért eddigi megtakarításokból biztosították.

A munkálatok egy évig, 2016 augusztusától 2017 augusztusáig tartanak.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop