Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Engedély a házi segítségnyújtási szolgáltatásra

2016.05.05.

Aleksandar Vulin, munka-, foglalkoztatási, harcos- és szociálisügyi miniszter a szabadkai Gerontológiai Központ mellett működő II. Központi Gerontológiai Klubnak átnyújtotta az engedélyt a házi segítségnyújtási szolgáltatások végzésére. Az intézményen kívüli szolgáltatások, mint amilyen a házi segítségnyújtás, a legidősebbek számára lehetővé teszi életminőségük megtartását illetve javítását a számukra ismerős és megfelelő környezetben.

10125_1.jpg

Aleksandar Vulin miniszter reményét fejezte ki, hogy a szociálisvédelmi intézmények számára az engedélyezési folyamatot sikerül befejezni az év végéig, s épp ezért a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium az elmúlt két évben a szociálisvédelmi intézményekbe, beleértve az idősek otthonait is a szociálisvédelem történetének legnagyobb  beruházásait hajtotta végre összesen 1,447 milliárd dinár értékben.

Kiemelte, hogy a minisztérium szigorú követelményekhez köti az engedélyek kibocsátását.

– Ezt bizonyítja az is, hogy az állami tulajdonban levő 40 gerontológiai központ közül eddig csupán 5 kapott engedélyt. A minisztérium nem kíván kompromisszumokat kötni az intézményekkel, mert akkor a felhasználók életminőségére kötne kompromisszumot, ez pedig szóba sem jöhet – emelte ki a miniszter.  

A szabadkai Gerontológiai Központ a nyitott védelem keretében már 45 éve nyújt segítséget legidősebb polgártársainknak a mindennapi házkörüli teendők végzéséhez. Emellett tíz gerontológiai klub áll a legidősebbek részére, amelyekben gazdag társadalmi élet zajlik.

10125_2.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop