Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz kulture

Svjetski dan glazbe

17.06.2011.

Svjetski dan glazbe, 21. lišnja, ove godine bit će obilježen i u Subotici. Na bini ispred glavnog ulaza u Gradsku kuću, od 14 do 22 sata, nastupit će brojni izvođači. Član Gradskog vijeća zadužen za kulturu i obrazovanje, Slobodan Čamprag, na današnjoj novinskoj konferenciji zahvalio je, u ime Gradske uprave, Muzičkoj školi, Subotičkoj filharmoniji i svim ostalim izvođačima što će biti dio ove svjetske manifestacije, koja se održava od 1985. godine.

4699_1.jpg

Ravnatelj Muzičke škole, István Antal, rekao je da Subotica ponovno želi biti centar glazbene kulture i da Muzička škola sudjelovanje na ovoj manifestaciji prihvaća kao moralnu obvezu.

- Sve je počelo na inicijativu francuskog ministarstva kulture 1982. godine, kada su došli do statističkih podataka da od deset milijuna Francuza svaki drugi svira neki instrument. To je potaknulo ideju o organiziranju neke značajnije manifestacije u svim većim gradovima. Ubrzo je ova ideja poprimila velike razmjere, pa danas u ovoj manifestaciji sudjeluje 110 zemalja, s pet kontinenata. Želimo da se i Subotica, poslije Beograda i Novog Sada, svrsta među gradove koji sudjeluju u proslavi Svjetskog dana glazbe. Svaki glazbeni žanr dobro je došao, znači folk, pank, hip-hop, jazz, zabavna i klasična glazba, a dobrodošli su i svi oni koji smatraju da svojim sudjelovanje mogu oplemeniti ovu glazbenu manifestaciju, kazao je István Anta.

Prema riječima predsjednika Subotičke filharmonije Miroslava Jovančića, Subotička filharmonija će nastupiti u komornom sastavu, a na programu će biti djela Astera Piacole i dva suvremena vojvođanska skladatelja.

- Mi smo, koncertno, Svjetski dan glazbe 21. lipnja isplanirali mnogo ranije. U međuvremenu, pojavila se ideja da se to sve spoji u jednu malu cjelodnevnu manifestaciju i mi smo vrlo rado prihvatili da budemo jedan od segmenata glazbene ponude. Ovaj put izvodimo i djela dvojice suvremenih vojvođanskih, srpskih skladatelja, Svetozara Kovačevića, koji je izvanredni profesor Akademije umjetnosti u Novom Sadu, i Konstantina Stefanovića, mladog subotičkog skladateljam rekao je Miroslav Jovančić.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop