Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Pomoć na prave adrese

15.04.2011.

Trodnevna manifestacija „Butkicijada”, koju po treći put organira Udruga za uzgoj pasmine svinja mangulica Vojvodine, danas je na palićkoj Velikoj terasi počela humanitarno. Narodnoj kuhinji Crvenog križa darovano je po 80 kilograma hrenovki i kobasica, a „Caritasu” i Osnovnoj i srednjoj školi „Žarko Zrenjanin” po deset kilograma tih proizvoda.

4409_1.jpg

Manifestaciju je otvorio predsjednik Skupštine grada Slavko Parać koji je tom prilikom rekao da je „Butkicijada“ jedna u nizu lijepih manifestacija kojom Subotičani i Vojvođani pokazuju što, među ostalim, znaju proizvesti.

- To su proizvodi kojima se možemo ponositi i, svakako, uspješno konkurirati i na izbirljivom tržištu. Ove godine organizatori su odlučili jedan dio svojih proizvoda ustupiti i onima kojima je to najpotrebnije, a to su humanitarne organizacije, socijalne i obrazovne ustanove i ja u ime Grada zahvaljujem na toj pažnji, kazao je Slavko Parać.

Osim proizvoda od mesa, 48 izlagača na manifestaciji posjetiteljima nude i med, vino, rakiju, ručne radove, kolače, pljeskavice, "svilene bombone"... Humanitarnoj akciji manifestacije pridružila se i tvrtka „Poky”, koja je sa oko 60 „kürtős” kolača počastila djecu „Kolevke”.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja